0
Košarka

FOTO: STARSPORT

MUDNOBASKET: Đorđević: Meč s Grčkom je za nas finale

Objavljeno: 06.09.14 u 12:07

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je da je utakmica osmine finala koju će „Orlovi“ u nedelju od 18:00 sati igrati sa Grčkom, za naš tim velika kao finale Mundobasketa.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

– Grci su sigurno jedan od najdisciplinovanijih ekipa na ovom prvenstvu, ekipa koja igra timsku košarku, brzu, agresivnu, takmičarsku. Mnogo iskustva imaju, iskustva potrebnog za osvajanje titula, imaju igrače koji su igrali mnogo finala. Jedanizuzetno ozbiljan protivnik. Svih pet utakmica su pobedili. Mi smo gledali sve te utakmice i videli da sa sigurnošću igraju svoju igru, nametnuli su. Međutim, ja sam miran jer mislim da imamo kvalitet da odgovorimo na takvu igru pre svega odbrambeno – kazao je Đorđević.

Naša reprezentacija dobro poznaje kvalitet Grčke od koje su, tokom priprema za Svetsko prvenstvo, već izgubili. Ipak, u tom meču za Grke nisu igrali Nik Kaltes i Borusis, a za Srbiju tada na terenu nije bilo Teodosića i Krstića:

– Timska igra, mnogo dodavanja, vrte svaku akciju da bi došli do poslednjih osam sekundi tokom kojih urade ono što su zacrtali. Stalno su sa dva plejmejkera u igri, da li su to Kalates i Zizis, koji počinju utakmicu, pa onda ulazi Slukas s odličnom energijom. Imaju dobru dubinu sa Borusisom, dobili su igrača koji je u vrhunskoj formi i zrelim godinama, zatim Papanikolau koji ima fenomenalnu energiju, Adetokumbo sa sjajnim atletskim sposobnostima, Kajmakoglu, igrač sa mnogo evroligaških utakmica i finala. Sa Kacikarisom se znaju svi igrači veoma dugo, neki igrači su sa njima počeli da igraju. Imaju hemiju i na nama je to da razbijemo – jasan je Đorđević.

Košarkaši Srbije odradili su lakši trening u u suboru ujutro. Uveče će trenirati u pomoćnoj dvorani, a potom na dan utakmice u Madrid Areni gde će i igrati meč.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter