0
AdmiralBet ABA Liga

SRBIJA ZADŽALA ČETIRI MESTA U ABA LIGI: Valjevci menjaju Kragujevčane

Objavljeno: 05.09.14 u 22:30

Bord direktora Jadranske lige odlučio je da umesto kragujevačkog Radničkog u tom takmičenju naredne sezone nastupi valjevski Metalac.

aba-liga

– Bord ABA lige je odlučio da „vajld kartu” za učešće u takmičarskoj sezoni 2014/15 dodeli KK Metalac. Bord ABA lige i KK Metalac će u narednim danima obaviti razgovore i konsultacije sa ciljem ispunjenja svih neophodnih uslova za učešće u takmičarskoj sezoni 2014/15. Ugovor između dve strane mora da bude potpisan najkasnije do 10. septembra. Ukoliko KK Metalac ispuni sve neophodne uslove zauzeće mesto KK Radnički koji je nakon nekoliko pokušaja konsolidacije, sa velikim žaljenjem, formalno obavestio Bord ABA lige da nije u mogućnosti da uzme učešće u takmičenja, u sezoni 2014/15.

– „Vajld karta” koju KK Radnički nije iskoristio stavljena je na slobodno raspolaganje Bordu ABA lige koji je prilikom njene nove raspodele kao prioritet razmatrao klub iz Srbije. Vodeći računa o zaštiti regularnosti i interesa takmičenja, Bord ABA lige je „vajld kartu” dodelio KK Metalac. Bord ABA lige se zahvaljuje svih klubovima koji su pokazali veliku želju da postanu članovi ABA lige, piše u saopštenju ABA lige.

Kada se priča o ispunjavanju uslova misli se pre svega na plaćanje „Specijalne pozivnice“ u visini od 150.000 evra, potom obezbeđivanje adekvatne dvorane, kao i formiranje respektabilnog tima.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter