0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA EP MLADIH: ‘Orlići’ preko Peskare lete do baraža

Objavljeno: 05.09.14 u 08:36

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 21 čas u Peskari igra meč sedmog kola 8. grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Italije. U slučaju trijumfa naš tim bi kolo pre kraja izborio lidersku poziciju pred žreb za baraž.

FOTO: STAR SPORT
FOTO: STAR SPORT

Računica je jasna – tri boda „orlićima“ donose lidersku poziciju. Remi bi bio zadovoljavajuć, dok bi poraz u Peskari dosta zakomplikovao situaciju u grupi. Svestan pritiska je i selektor naše mlade selekcije Radovan Ćurčić.

– Pritisak postoji, ali nije kao jesenas pred duel sa Italijom kada na je samo pobeda ostavljala u igri. Bilo mi je tada mnogo teško da ekipu psihički oporavim posle prokockanog trijumfa protiv Belgije. Kroz kvalifikacije smo prošli mnogo teško, imali smo uspona i padova. Verujem da ćemo u Peskari pokazati mentalnu i svaku drugu vrstu čvrstine i hrabrosti dovoljne za ostvarenje cilja – počeo je priču selektor Ćurčić.

Ipak, bivši trener Javora i Vojvodine veruje da će „orlići“ već u Peskari overiti prvo mesto.

– Veoma je važno da dobro uđemo u utakmicu, da ne grešimo u uvodnim minutima. Tačno je da nam odgovara remi, ali pokušaćemo da sve rešimo u Peskari, jer je najteže kada nešto morate da obavite u poslednjem kolu. Ako se utakmica sa Italijanima bude odvijala kako bismo želeli mogli bismo da u poslednjih deset minuta rizikujemo kako bi smo došli do pobede – jasan je bio Ćurčić.

Italija – Srbija (21 čas)

Stadion: Adriatiko u Peskari. Sudija: Serdar Gozebujuk (Holandija).

Italija: Bardi – Zapakosta, Bjanketi, Aneti, Biragi – Bazelji, Stuaro, Bernandešči, Batokio – Berardi, Beloti.
Srbija: Dmitrović – Pantić, Ćosić, Veljković, Petrović – Kovačević, Čaušić, Brašanac – Kostić, Đurđević – Pešić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter