1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

IPAK BRATSKI: Remi Zvezde i Spataka na otvaranju Arene u Moskvi

Objavljeno: 05.09.14 u 19:00

Fudbaleri moskovskog Spartaka i beogradske Crvene zvezde odigrali su nerešeno 1:1 (1:0) na otvaranju Otkritje arene pred oko 40.000 gledalaca među kojima je bilo i oko 200 navijača srpskog šampiona.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Moskovljani su poveli već u 8. minutu preko reprzentativca Kombarova, koji je iskoristio početničku grešku Damira Kahrimana i neodlučnost sudije. Spartak je u prvom poluvremenu bio nešto bolji rival, ali je i malda ekipa Crvene zvezde pružila vrlo dobru partiju. Kada je u drugom poluvremenu došlo do brojnih promena inicijativa je prešla na stranu Beograđana koji su je krunisali golom Luke Jovića u 84. minutu. Mogla je Zvezda i do pobede da u samoj završnici Đorđe Despotović nije napravio početničku grešku i praktično oteo loptu Grujiću koji je predriblao čak i golmana i preostalo je samo da sprovede loptu u mrežu.

Golove i tok meča, možete da vidite u našem tekstualnom prenosu koji smo radili uživo.

Tok meča:

 Sastav Zvezde: Kahriman, Antić, Lazić, Jovanović, P.Đorđević, Gogić, Ristić, Gavrić, Lazović, Pečnik, Rakić.

Prvih pet minuta u potpunosti su pripali domaćima, koji su od samog starta krenuli maksimalno ofanzivno. Prvu veliku šansu propustio Faršivljakov kada je pobegao po desnom boku i iskosa šutirao za malo pored gola.

 U osmom minutu Spartak je poveo sa 1:0! U najmanju ruku amaterski pogodak primili su crveno-beli – sudija je dosudio prekršaj iskosa na ivici šesnaesterca, niko od igrača nije stao ispred lopte, a Kombarov je iskoristio činjenicu da je Kahriman napustio gol da postavi živi zid i poslo loptu u nebranjenu mrežu. 

Posle samo dva minuta nastavka, stopostotna šansa za Zvezdu, Lazović je odlično proigrao Gavrića, ali je domaći golman Pesjakov bio uspešniji u situaciji jedan na jedan.

Primljeni gol nije poremetio fudbalere Zvezde, Gogić je u 15. minutu odlično šutirao sa 20 metara, ali je golman ponovo bio na mestu.

Domaći i pored činjenice da je prijateljska utakmica, držali su visok tempo igre i ređali prilike i poluprilike. U timu Zvezde najopasniji je Darko Lazović, ali teško je dolazio do opasne zone pred golom.

U 30. minutu, domaći su opet pred golom, Davidov je dobro šutirao, ali je Kahriman odlično intervenisao.

Ponovo je Davidov bio najveća pretnja za odbranu crveno-belih, prošao je po boku, ušao u šesnaesterac, ali je tu zaustavljen.

U samoj završnici prvog dela igre, Zvezda je bila najbliža izjednačenju, Ristić je ostao sam na 18 metara i dobro šutirao, ali je lopta prošla tik pored stative.

Do odlaska na odmor, Hurado je solidno šutirao sa ivice šesnaesterca, ali promene rezultata nije bilo, pa je Spartak na poluvreme otišao vođstvom – 1:0.

Ruska državna agencija Itar-Tas javlja da je sprečen veliki incident pošto su prema njenom saznanju navijači CSKA ušli na stadion sa namerom da pokušaju da ga zapale.

U poluvremenu su u srpskom timu izvršene tri izeme, ušli su Despotović, Jović i Bosančić, a izašli Rakić, Pečnik i Ristić.

Već na startu drugog poluvremena Spartak je mogao da duplira prednost, ali je Kahriman odlično reagovao posle udarca Masternoja. Mogao je Jović u 51. minutu da izjednači, ali je njegov udarac levom nogom sa oko 20 metara iskosa otišao daleko preko gola. Lopta je više u nogama domaće ekipe, koja atakuje ka golu Zvezde, ali bez ozbiljnih šansi. Davidov je šutirao u 60. minutu, ali je lopta posle njegovog udarca otišla pored gola.

Nove izmene u Zvezdi, ušli su Katai, Grujić i Đorđević, a izašli su Lazović, Antić i Gogić. Izmene u oba tima malo su smanjile intezitet igre koja na momente izgleda prilično nepovezano. Utakmici prisustvuje i oko 200 navijača Crvene zvezde koji su stigli iz Srbije.

Katai je lukavo šutirao u 75. minutu, ali je lopta koja je išla po zemlji zatresla mrežu, ali sa spoljne strane. Jovanović je udarcem sa distance pokušao da donese izjednačenje Zvezdi, ali je ponovo lopta kačila spoljni deo mreže.

GOOOOOOOOOOOOOL 1:1, mladi i supertalentovani Luka Jović se u 84. minutu prošetao se kroz kazneni prostor Spartaka, posle nejgovog udarca lopta je prošla kroz noge jednog defanziva pa je Mitjuškin bio nemoćan.

Kakvu grešku je napravio Despotović, Grujić je bio sam pred golmanom Spartaka obišao ga je i samo je trebalo da postigne gol, ali se umešao Despotović koji je iz ofsajda prosledio loptu u mrežu. Mogao je Despotović da se iskupi u 90. minutu, ali je lopta posle njegovog udarca glavom sa visine penala prošla tik pored stative.

Spartak propušta veliku priliku da u 93. minutu dođe do vođstva i pobede, pogrešio ej Vukašin Jovanović, Sinozuka je ostao sam pred Markom Trkuljom, ali je pogodio samo stativu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter