0
Domaći fudbal

FK Rad promovisao stipendiste pod parolom: Najbolji u gradu treniraju u Radu

Objavljeno: 05.09.14 u 23:11

Fudbalski klub Rad nastavlja sa dobro poznatom tradicijom lansiranja fudbalera iz svoje omladinske škole. Tako su danas direktor Omladinske škole Željko Mijović, generalni direktor Uroš Tošić i predsednik Upravnog odbora Vladimir Savić predstavili sedam madih fudbalera koji su potpisali stipendijske ugovore sa klubom. 

FK Rad promo za stipendiste

Reč je o dečacima rođenim 1998. i 1999 godine, a to su: Marko Stojanović, Veljko Roganović, Matija Košanin, Njegoš Petrović, Marko Keča,Marko Jović, Branko Rizić.

Predsednik UO Vladimir Savić je istakao dosadašnji uspeh Omladinske škole.

– Ono što je omladinska škola Vest Hema za London i Englesku, to je Radova škola „Deda Mlađa Mitrović“ za Beograd i Srbiju . Ponosni smo na činjenicu da su kod nas igrali fudbaleri koji grade internacionalne karijere u velikim klubovima kao što su Nemanja Pejčinović, Filip Đorđević, Andrija Luković, Jagoš Vuković…Današnji mladi igrači imaju dovoljno prostora,potencijala, ali i podršku ljudi iz kluba da krenu njihovim stopama – rekao je Savić.

Direktor Omladinske škole Željko Mijović obratio se mladim fudbalerima rečima:

– Čestitam vam na potpisanim stipendijskim ugovorima, ovo je korak koji vas približava prvom timu Rada. Takođe ovo je putokaz svim dečacima u omladinskoj školi, kojih trenutno ima oko 400 da nastave vredno da rade i da se izbore za mesto u prvom timu, a kasnije i za odlazak u neki veliki inostrani klub – zaključio je Mijović.

Generalni direktor Uroš Tošić je pohvalio rad škole.

– Omladinska škola je srce kluba. Mogu slobodno da kažem da je naša škola fudbala jedna od najboljih u Srbiji. Iako radi u teškim uslovima škola već godinama proizvodi vrhunske igrače. Cilj nam je da što manje igrača dovodimo sa strane i da se što više oslanjamo na sopstvenu školu – naglasio je Tošić.

 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter