0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Tošić: Advokat insistira na boljoj odbrani

Objavljeno: 04.09.14 u 19:07

Treći radni dan priprema reprezentacije protekao je po planu i programu. Selektor Dik Advokat je uveo igrače u svoj sistem rada. Danas se reprezentacija seli u „Hajat Ridžensi“. Treninzi i dalje u sportskom centru.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Fudbalska reprezentacija Srbije, pod rukovodstvom Dika Advokata, nastavila je rad u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije po planu, koji je selektor pre početka priprema napravio sa svojim saradnicima. Dragoceno vreme od nedelju dana Advokat koristi da, pre svega bolje upozna mogućnosti svih fudbalera, a potom da im predstavi svoj sistem i trenersku filozofiju.

Novi selektor je do sada, prema rečima fudbalera, najviše potrošio na tome da ih upozna sa načinom igre u odbrani. Kako je rečeno Advokat nema mnogo zamerki na igru Srbije u napadu, ali želi da ispravi neke stvari u fazi odbrane.

„Odbranu državnog tima ne čine samo poslednja četiri fudbalera u zadnjoj lini. Svaki igrač mora da izvršava obaveze i u fazi kada protivnik ima loptu. Ako iz igre „ispadne“ samo jedan od nas, ostali mogu da imaju problema“ – objasnio je želje novog selektora jedan od najiskunijih reprezentativaca Zoran Tošić.

O saradnji sa novim stručnjakom reprezentacije Srbije, Z. Tošić je rekao:

„Nismo dugo sa novim selektorom i ne možemo još da steknemo poseban utisak o njegovom radu, osim što smo se uverili u to da želi više odgovornosti u odbrani. Svaki od nas je, međutim, shvatio da radimo za iskusnim trenerom, koji ima jasne vizije. Dobio sam utisak da je veoma pozitivan čovek i da nas polako uvodi u ono što želi da napravi od nas“ – rekao je Tošić.

O predstojećem protivniku Tošić je imao zanimljivo gledanje.

„Francuska je ozbiljan rival i daće pravu sliku o našim trenutnim mogućnostima. Možda je bilo bolje da smo pre ovog meča imali nekog slabijeg rivala, ali tada ne bi imali potpunu sliku o našim vrednostima. Dobro je što igramo na svom terenu i pred svojom publikom. To nam daje pouzdanje“ – smatra Zoran Tošić.

On je istakao da Francuska, učesnik nedavnog Svetskog prvenstva u Brazilu, ima puno dobrih igrača na svakoj poziciji.

„Meni je drago što ćemo igrati protiv jakog rivala. Za igrače nema boljeg testa, nego kada igra protiv sebi ravnih ili boljih igrača. Zato se radujem predstojećem meču“ – kazao je Tošić.

Iskusni fudbaler, koji je u nacionalnom dresu odigrao više od 50 utakmica, smatra da je reprezentacija Srbije dosta izgubila u prošlim kvalifikacijama.

„Sada su možda naša očekivanja prevelika. Iskusniji smo, bolje igramo i znamo gde nam je mesto. Mnogi mladi su u međuvremenu stasali. Dobro bi bilo da posle meča sa Francuskom u kvalifikacama startuje pobedama i osvojimo što više bodova. To bi nam dalo sigurnost i kasnije pružilo mogućnost da mirnije igramo u kvalifikacijama“ – rekao je Tošić.

Posle duže pauze u državni tim Srbije vratio se Zdravko Kuzmanović, koga je poziv Dika Advokata pomalo iznenadio, ali nije zatekao nespremnog.

„Odluku prethodnog selektora da me ne poziva u državni tim primio sam profesionalno. Sada sam se veoma obradovao pozivu i želim da se nametnem novom selektoru“ – rekao je Kuzmanović.

On se nada da je Advokat negde video njegove kvalitete i da ga je zbog toga vratio u reprezentaciju.

„Svaku odluku selektora, kao i ranije, primiću bez pogovora. Naravno da želim da budem starter protiv Francuske, ali ću mirno prihvatiti i svaku drugu opciju koju selektor bude izabrao“ – kazao je Kuzmanović.

Povratnik u reprezentaciju Srbije je i Adem Ljajić, koji kod prethodnog selektora nije mnogo igrao.

„Meni je drago da sam ponovo u državnom dresu. Posle nekoliko dana rada sa novim selektorom mogu reći da je jasno da hoće da nam prenese svoje bogato iskustvo. Na nama je da se priviknemo na način rada Advokata i da sve njegove ideje sprovedemo na terenu. To je naša prva i osnovna obaveza“ – rekao je Ljajić.

Dobar deo današnjeg susreta sa fudbalerima novinari su iskoristili za pitanje da li komunikacija na engleskom jeziku smeta fudbalerima. Novinare je interesovalo da li to predstavlja problem, ali su sva trojica reprezentativaca rekla da to ne pravi nikakvu smetnju na treningu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter