0
Košarka

MUNDOBAKSET: Francuzi ne nameštaju, Hrvati uhvatili poslednji voz

Objavljeno: 04.09.14 u 19:56

U popodnevnom terminu odigrane su još četiri utakmice poslednjeg kola grupne faze takmičenja na Eurobasketu. Za nas je najvažnija vest da je Francuska savladala Iran i tako zauzela treće mesto u grupi A odnosno nas ostavila na četvrtom bez obzira na duel sa Španijom pa će Orlovi u somini finala igrati protiv pobednika meča Grčka – Argentina. Amerikanci su bez većih problema savladali Ukrajince, Meksiko je bio bolji od Južne Koreje, dok su Hrvati uhvatili poslednji voz za osminu finala lakom pobedom protiv Portorika.

Mundobasket-2014-Logo

Postojala je bojazan da će aktuelni evropski prvak Francuska kalkulisati odnosno da će porazom do šest razlike od Irana pokušati da izbegne Španiju u četvrtfinalu, ali se to nije desilo iako je azijska reprezentacija dobila prvu četvrtinu. Na kraju su Trikolori pre svega boljom igrom u drugoj i trećoj deonici došli do pobede od 81:76 do koje ih je vodio Ertel sa 15 poena. Kod Irana najbolji je bio Bahrami sa 23 poena.

Amerikance je do pete pobede u grupnoj fazi, do koje su došli savladavši Ukrajinu sa 95:71, vodili Harden sa 17 i Kari sa 14 poena, a na drugoj strani bolji od ostalih bio je Kravcov sa 15 poena.

Meksiko je pobedom protiv Južne Koreje od 87:71 uspeo da se plasira u osminu finala, ali ih tamo na njihovu žalost čekaju Amerikanci. Ernandez je sa 16 poena i 11 skokova bio najbolji akter meča, a kod Koreje najefikasniji je bio Mun sa 16 pogodaka.

Hrvati su trijumfom protiv danas beskrvnog Portorika uspeli da se plasiraju u osminu finala, a tamo će se u zavisnosti od rezultata meča Grčka – Argentina sastati sa Francuskom ili Brazilom. Od samog starta Kockasti su nametnuli svoj ritam pa su do poluvremena stigli do +17, a na kraju treće deonice čak i do +27 pa je bilo jasno da Portorikanci ne mogu da se vrate u ovaj meč. Najefikasniji je bio Bojan Bogdanović sa 23 poena na jednoj odnosno Džej Džej Barea sa 20 na drugoj strani.

Grupa A
Brazil – Egipat 128:65
Iran – Francuska 76:81
22.00h Srbija – Španija

Grupa B
Senegal – Filipini 79:81
Hrvatska – Portoriko 103:82
22.00h Argentina – Grčka

Grupa C
Finska – Novi Zeland 65:67
Ukrajina – SAD 71:95
21.30h Turska – Dominikanska Republika

Grupa D
Australija – Angola 83:91
Južna Koreja – Meksiko 71:87
20.30h Litvanija – Slovenija

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter