1
Košarka

LJUTITI LOVERNJ O KALKULACIJAMA: Mi ne razmišljamo na taj način

Objavljeno: 04.09.14 u 21:35

U samoj završnici meča između Francuske i Irana razigrao se sada već bivši košarkaš Partizana Žofri Lovernj koji nije dozovolio Persijancima da aktuelnom prvaku Evrope ugrozi pobedu koja mu je donela treće mesto u grupi A.

Zofri Lovernj

U Srbiji je postojala sumnja da bi Trikolori mogli da puste Irance da pobede do šest poena razlike kako bi izbegli Španiju u četvrtfinalu Mundobasketa, ali kada su srpski novinari koji su na licu mesta takvo pitanje postavili Lovernju on se gotovo naljutio.

– Ne razumem. Pa mi bismo ispali da smo izgubili, a Srbija pobedi Španiju. Naravno da smo morali da pobedimo i nije postojalo nikakvih drugih ideja.

Novinari su insistirali an tome da su mnogi mislili da će doći do kalkulisanja, ali je krilni centar bi izričit:

– U redu, mi nismo i nikada ne razmišljamo tako. Izgubili smo samo od Brazila i Španije, ostale utakmice smo dobili i moramo da budemo zadovoljni, jasan je bio Lovernj.

Nije retkost da se na velikim košarkaškim takmičenjima u poslednjem kolu kalkuliše kako bi se odabrao lakši protivnik u eliminacijama kao što je to bio slučaj prošle godine na Eurobasketu u duelu Španaca i Italijana ili na primer 2009. godine kada su se Grci i Francuzi takmičili ko će više puta da promaši kako u četvrtfinalu ne bi išli na Špance.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

  1. Ja mislim da su Francuzi jedni od retkih, koji misle samo na kosarku. Jel ste culi da se neki francuz zalio na sudjenje, rekao nesto ruzno? Svi su kulturni lepo vaspitani, dobri ljudi i prosto igraju kosarsku !

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter