1
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

Na današnji dan pre 29 godina poginuo Dragan Mance (VIDEO)

Objavljeno: 03.09.14 u 09:31

Jedan od najomiljenijih igrača Partizana, Dragan Mance, tragično je završio svoj život 3. septembra 1985. godine u Beogradu.

dragan mance

Kao što je poznato, legendarni Dragan Mance bio je jedan od najboljih napadača u Jugoslavniji tih osamdesetih godina prošlog veka.

Momak čiji su se golovi urezali u srca navijača crno-belih, kluba za koji je i nastupao, vrlo lako dobio je status heroja u očima svakog navijača Partizana.

Mance se rodio u Beogradu, 26. septembra 1962. godine, a vreme je pokazalo da je upravo taj septembar i bio koban za ovog legendarnog igrača.

Momak o kome se dan danas na Partizanovom jugu ispredaju legende, kako je kasnije prepričavano, žurio je na trening Partizana kada se, u rodnom Zemunu, svojim „pežoom“ zakucao u banderu.

Trening crno-belih je prekinut. Tadašnji šef struke Nenad Bjeković je plakao. Plakali su igrači. Plakali su u protivnici. Plakali su navijači dok se 30.000 ljudi beogradskom Novom Groblju opraštalo od igračke legende…

Dragan Mance je karijeru započeo u Galenici za koju je debitovao sa nepunih 17 godina. Ubrzo, tačnije 1980. godine, stigao je poziv Partizana.

Za ekipu „Parnog valjka“ je na 279 mečeva postigao 174 gola, a u sezoni 1982/83 okitio se i titulom u šampionatu SFRJ.

Poslednji gol za crno-bele postigao je samo dva dana pred smrt, 1. septembra 1985. godine, u ligaškom duelu i pobedi Partizana nad podgoričkom Budućnosti od 2:1 na stadionu JNA.

A onda je došao kobni 3. seprembar… Danas, ulica u blizini Partizanovog stadiona nosi ime bivšeg i sadašnjeg ljubimca juga, Dragana Mancea.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

  1. Veliko hvala redakciji za objavu. Gledam svog oca suze mu u očima, pitam šta je on kaže Mance. Ljubav prema veličini, igraču, čoveku i klubu. Večnost i besmrtnost za Dragana Mancea!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter