0
Fudbal

‘Orlovi’ spremni da pobede Francuze

Objavljeno: 02.09.14 u 12:23

Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se danas u Staroj Pazovi i sprema se za meč prijateljski duel sa reprezentacijom Francuske, ali i za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

FSS-Srbija-LOGO

Novi pomoćni trener „Orlova“, Željko Petrović, izjavio je da je srećan što je dobio priliku da bude pomoćnik Diku Advokatu:

„Dolazim sa ovog područja, tako da sam upoznat sa celom situacijom. Za mene je sve to isto, Srbija, Crna Gora, poznajem dosta ljudi iz FSS, kao igrač sam igrao za reprezentaciju Jugoslavije, tako da mi je cela priča jako bliska. Prvobitni cilj mi je bio da radim kao samostalni trener, međutim, ali pošto nisam dobio adekvatnu ponudu za samostalni posao, kada me je pozvao Advokat da mu budem pomoćnik nisam imao dilemu“, naveo je Petrović i nastavio:

„Čast mi je da budem pomoćnik tako velikom treneru. Mi se znamo od ranije, dok sam bio igrač u Holandiji, tada me je trenirao. Dolazio sam i ranije da gledam utakmice reprezentacije Srbije, ali se nisam eksponirao. Meni je krajnji cilj da jednog dana samostalno predvodim reprezentaciju Srbije“, naveo je Petrović.

Na pitanje da li je realno da jednog dana samostalni selektor Srbije, Petrović je odgovorio:

„Ovde ima dosta legendi fudbala, a i gledaju se neke druge stvari nego u inostranstvu. Ovde se više ceni neko ko je dobar nego ko ima kvalitet i fudbalsko znanje, tako se nikad ne zna“, rekao je Petrović.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac Srbije Dušan Basta izjavio je da se nada plasmanu na EP:

„Prva utakmica nema takmičarski značaj, ali će nam poslužiti da se na pravi način uigramo. Naravno, kao i uvek, plasman na Evropsko prvenstvo nam je cilj. Znamo da neće biti lako, ali daćemo sve od sebe.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter