0
Košarka

FOTO: STARSPORT

MUNDOBASKET: Sjajna Srbija slomila otpor Irana!

Objavljeno: 01.09.14 u 17:25

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Irana rezultatom 83:70 u trećem kolu Mundobasketa u Španiji. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Neizvenost je bila prisutna samo u prvom poluvremenu koje je naša selekcija završila prednošću od 42:38. Ipak, u trećoj četvrtini naši su serijom od 15:0 rešili sve dileme oko pobednika i meč lagano priveli kraju.

Najefikasniji u našoj ekipi bio je Bjelica sa 18 poena, Bogdanović je imao 16, a Raduljica 13. Sjajan je bio i Miloš Teodosić koji je imao osam asistencija uz isto toliko poena. Kapiten Nenad Krstić nije igrao na ovoj utakmici.

U timu Irana daleko najbolji od svih bio je Hadadi koji je imao 29 poena, pratio ga je Bahrami sa 20.

Ovom pobedom naši košarkaši su praktično obezbedili plasman u osminu finala. Sledi dan pauze, a u sredu od 18 časova naredni rival je Brazil. 

Tok meča:

4/4 Jović je alej-up asistencijom omogućio Bjelici da odvede Srbiju na 20 poena prednosti, da bi se zatim u igru vratio Raduljica i otklonio sve dileme oko povrede posle nezgodnog pada u trećoj četvrtini. Selektor Aleksandar Đorđević je u poslednjim minutima odlučio da na teren pošalje Štimca i Birčevića koji nisu imali veliku minutažu na ovom meču. Teodosić je nastavio sjajan niz osmom asistencijom, i to Bjelici koji je došao do dabl-dabla, dok je Štimac vezao četiri poena. Srbija je mirno privela meč kraju i slavila rezultatom 83:70.

3/4 Drugo poluvreme naši su odlično otvorili mini serijom 11:0 poenima Raduljice i trojkom Teodosića. Iranci su pali, pravili su greške u napadu, Marković je ukrao dve lopte i potom prelepo proigrao Raduljicu koji nastavlja da dominira pod košem za 53:38. Srbija ne staje, Teodosić je maestralno proigrao Raduljicu koji je zakucao preko svog čuvara i nezgodno pao, ali na sreću nije se povredio – 57:38. Iranci su prve poene u nastavku postigli tek posle pet i po minuta igre, a odmah zatim je i Bahrami pogodio za tri poena – 58:43. Iranci su nakon što su probili led, zaigrali znatno bolje, pogađaju još dva napada zaredom, ali Bjelica i Bogdanović održavaju visoku prednost Srbije – 64:59. Poenima Katića i Bjelice sa linije bacanja Srbija je u poslednju četvrtinu ušla sa prednošću – 67:51.

2/4 Jović dobro otvara drugu četvrtinu lakim poenima, a potom Teodosić vezao pet poena uz jednu trojku, ali na drugoj strani je nezaustavljiv centar Hadadi koji održava Irance u igri – 28:28. Simonović je takođe ušao u igru i brzo došao do četiri poena, a Hadadi je i dalje enigma za odbranu naše ekipe pa Đorđević traži novi tajmaut pri rezultatu – 34:32. Pauza je prijala našim igračima, Teodosić proigrava Bjelicu koji pogađa uz faul – 37:32. Bahrami se pridružio Hadadiju, i prekida seriju Srbije 37:36. U poslednjem minutu prvog dela igre, Teodosić ostalja Markovića samog koji pogađa za tri poena – 42:38 i tim rezultatom otišlo se na odmor.

1/4 Srbija je počela meč u petorci Marković, Bogdanović, Bjelica, Kalinić, Raduljica, a prve poene postigao je Marković iz okreta. Pri vođstvu naše selekcije od 5:2, usledila je mini serija Irana preko Hadadija za 9:5, ali je Raduljica prekinuo su seriju lakim poenima pod košem. Hadadi je nastavio svoju seriju za novu prednost Irana od +4  11:7. Naši su potom dodali gas, zaigrali brže, Bogdanović postiže trojku, a Bjelica dvojku iz ugla za vođstvo Srbije – 14:13. U igru je potom ušao Teodosić i lepo proigrao Katića pod košem koji lako pogađa, a potom u narednom napadu Bjelica pogađa za tri poena za 19:16. Posle kontre u poslednjem minutu Bjelica lako polaže za 21:18 i odlazak na prvu pauzu.

 

Za selektora „orlova“ dileme nema, pobeda nad timom sa Bliskog istoka vraća osmeh na lice.

– Igrali smo dobro u većem delu susreta protiv Francuske, ali smo pali u poslednjoj četvrtini. Ne znam da li je razlog umor. Morali smo malo da spustimo petorku jer su oni igrali sa nižim igračima i dobili na brzini. Popustuili smo u skoku i promašili neke otvorene šuteve. Nismo dovoljno koristili Raduljicu na niskom postu. Dozvolili smo Francuzima da se vrate u meč, ali idemo dalje. Čeka nas najvažnija utakmica u grupi, protiv Irana, pa onda jož važnija (Brazil). Igračima je najteže, moramo da ih što pre vratimo. Osmeh na lice, vatra u srcu, mir u glavi, to je ono što sada najviše treba – istakao je Đorđević u najavi meča sa Iranom.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter