0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NIKOLIĆ PRED RAD: Umesto derbija, igraćemo u nefudbalskim uslovima

Objavljeno: 30.08.14 u 17:03

Sa evropskog koloseka, Partizan se seli na domaći. Sutra gostuje Radu, pred praznim tribinama na Banjici, zbog kazne izrečene Građevinarima povodom incidenata na baraž mečevima sa Metalcem prošle sezone.

FOTO: STARSSPORT
FOTO: STARSSPORT

– Izuzetno sam tužan zbog činjenice da se igra bez prisustva publike. Igraćemo u nefudbalskom ambijentu. Naši navijači bi sad napravili izvanredan ambijent i napunili bi energijom ispraženjen tim Partizana. Rad ima dobru publiku i bio bi to spektakl, mali derbi. A ovako, moraćemo u sebi da pronađemo motive i da iznesemo utakmicu na leđima – kaže Marko Nikolić  uoči susreta četvrtog kola Superlige.

Rad igra odlično, pa posle tri kola ima šest bodova. Prošle nedelje deklasirao je Voždovac sa 6:1.

-Rad je jako dobar tim, sa dobrim trenerom, koji postavi kvalitetnu igru. Na Banjici su uvek motivisani protiv najboljih srpskih klubova. Bilo je izuzetaka prošle sezone, ali to je tradicija tog kluba… Jelić, Veselinović, Perović, na jednom i na drugom boku, mali Stanojević, Gnjatić, Milošević, Raspopović, Bajić, Rodić, Marković... Dosta talentovanih igrača iz Radove škole, neke od tih igrača sam trenirao…. Nisu slučajno osvojili šest bodova na početku prvenstva.

Pritom, Rad će biti odmorniji, pošto je Partizan u četvrtak igrao važnu utakmicu u Azerbejdžanu u kojem je pobedom nad Nefčijem obezbedio plasman u Ligu Evrope. Međutim, Partizan ne bi smeo time da se zadovolji.

„Sezona je tek na početku i niko ne sme da pomisli da je nešto veliko završeno plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope. Napravili smo ogroman korak, ali veliki broj utakmica je pred nama. Neki naši problemi su i dalje aktuelni, a mi svi zajedno moramo da radimo bolje i više nego do sada da bismo odgovorili adekvatno na izazove u narednim mesecima. Prvi od njih i najteži je gostovanje na Banjici“, kategoričan je Nikolić.

Što se tiče samog terena, Nikolić verovatno ni u nedelju neće moći da računa na povređenog Vladimira VolkovaNikola Drinčić je prava misterija, jer se još ne zna da li će preći u Makabi iz Haife ili ne?

– Kod Drinčića još nije jasna situacija. Danas je igrač Partizana. Ako se nešto do večeras ne promeni biće u konkurenciji za tim… Neće biti nekih velikih promena, jer sada nemamo pravo na opuštanje. Posle ove utakmice igrači će dobiti nekoliko dana odmora. Sada je vreme za još jedan mentalni i fizički napor“, zaključio je Nikolić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter