0
Košarka

Mundobasket: Hrvati srušili Filipince tek posle produžetka, pobede Ukrajine i Angole

Objavljeno: 30.08.14 u 15:16

U prvim utakmicama Mundobaketa u Španiji pobede su zabeležile selekcije Hrvatske, Ukrajine i Angole.  

Mundobasket logo

Ekipa Jasmina Repeše mučila se sa neugodnim Filipincima, ali je na kraju ipak ostvarila pobedu rezultatom 81:78, ali tek nakon prodžetka pošto je regularan tok susreta završen rezultatom – 71:71. 

Bojan Bogdanović predvodio je Hrvatsku sa 26 poena i 3 skoka, Dario Šarić dodao je 10 poena, 9 skokova i 4 asistencije, dok je Ante Tomić imao 8 poena i 11 skokova. Na drugoj strani, košarkaš Bruklina Andrej Bleč igrao je praktično sam za Filipince, a meč je završio sa 28 poena i 12 skokova.  

Ukrajinci su bili bolji od Dominikanske Republike rezultatom 72:62, a najbolji na terenu bio je Džeter sa 16 poena, tri manje upisao je Kravcov.

U okviru grupe C, od 16 časova igraju Novi Zeland i Turska, a od 21.30 Sjedinjene Države i Finska.  Drugo kolo igra se u nedelju, Dominikanska republika se sastaje sa Novim Zelandom od 12.30, a Ukrajina sa Finskom od 16 časova. 

Angola je bez mnogo problema savladala Južnu Koreju 80:69.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter