0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Savo Milošević: Klubovi su na veštačkom disanju

Objavljeno: 29.08.14 u 21:51

Bivši fudbalski reprezentativac, nekadašnji rekorder po broju nastupa u dresu nacionalnog tima Jugoslavije, Savo Milošević, izjavio je da većina klubova u JSL grca i bori se za goli život.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Milošević je ocenio da je stanje u srpskom fudbalu, isto poput onog u državi, haotično sa pregršt poteškoća koje izviru na svakom ćošku.

„Fudbal je, pre svega, u ekonomskim teškoćama, ali iz njih proističu mnogi drugi. Kod nas se o najvažnijoj sporednoj stvari na svetu dosta staromodno razmišlja, a iz godine u godinu zaostajemo za Evropom i svetom, naročito kada je u pitanju klupski fudbal“, rekao je Tanjugu Milošević, sada direktor mladjih selekcija Fudbalskog saveza Srbije.

Finansije, kako je kazao, ne dozvoljavaju da se klubovi vrate u korito normalnih tokova, jer su prisiljeni na prodaju igrače uprkos tome što se talenti stalno pojavljuju.

„Praktično je nemoguće ostvariti veći kontinuitet u odnosu na ono što sada imamo. Deca se radjaju sa velikim potencijalima i talentom za fudbal, ali mali broj njih uspe i prodje, a to u FŠ pokušavamo da promenimo“, ocenio je Milošević.

On smatra da je za Srbiju pitanje odlaska na naredno Evropsko prvenstvo od esencijalne važnosti i može se svrstati pod obseg značenja hamletovske dileme „biti ili ne biti“.

„Mi sada imamo dobrog selektora, a od krucijalnog značaja za srpski fudbal je da se nađemo na narednom Evropskom prvenstvu“, jasan Milošević.

Kada je reč o privatizaciji klubova, Milošević je uveren da nema idealnog modela koji će maksimalno odgovarati klubovima, budući da je Srbija, kako veruje, specifično područje sa zamršenim kulturno-istorijskim nasleđem:

„Ali, sa nečim se mora krenuti, ispravljati greške u hodu. Ukoliko to ne uradmo u periodu od šest meseci do jedne godine, većina naših klubova biće u zaista ozbiljnim teškoćama, jer su i sada praktično na veštačkom disanju, a mnogi će se ugasiti“, podvukao je Miloševć.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter