0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Krstić: Možda nam se vrati za minulo SP

Objavljeno: 29.08.14 u 22:53

Kapiten reprezentacije Srbije, nekadašnji NBA igrač Nenad Krstić pred debi „Orlova“ na Mundobasketu i utakmicu sa Egiptom, izjavio je da se nada da će se našoj reprezentaciji „vratiti za prethodno Svetsko prvenstvo“.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

On, ikpak, nije želeo predaleko da ide sa svojim nadanjima, pa je istakao da je primarni cilj Srbije prolazak grupe, u kojoj su još Španija, Francuska, Iran i Brazil.

„Prvi cilj je da prođemo grupu, možda nam je prva utakmica i najbitinija, kao i sa Iranom, da dobijemo te uslovno rečeno slabije ekipe, a onda da šansu tražimo i sa ostalim ekipama. Dosta zavisi i od sreće i od narednih protivnika, ali na svakom meču idemo na pobedu“, rekao je Krstić i nastavio:

„Po mom mišljenju su prve utakmice najbitnije na velikim takmičenjima, a kasnije sve zavisi od toka takmičenja. Nikoga ne treba podcenjivati, Egipat možda najmanje pozanjemo, ali u svaku utakmicu maksimalno ulazimo. Nisam ranije gledao njihove igrače, sada smo gledati sakuting, imali su dobar pripremni period, mislim da je Iran jači tim. Nisu na nivou drugih ekipa u grupi“, kazao je bivši igrač Netsa, Tandera i Seltiksa.

Srbija je na prošlom Mundobasketu „nesrećno“ zauzela četvru poziciju, a kapiten „Orlova“ nada se da će sreća biti saveznik našoj seleciji.

„Ne bih poredio sa prošlim SP, prošli put sam bio potpuno spreman, kao i Teodosić, na startu smo imali slabije utakmice. Ove godine imamo dosta problema sa povredama, ali spremni smo, igrači su radili naporno i treba im pružiti podršku. Loše uspomene nas vežu za to prvenstvo u Turskoj, kada ti neko oduzme medalju na takav način. Uz Amerikance koji su igrali najlepse, napravili smo uspeh, biti četvrti je veliki uspeh, bez obzira na sve. Možda nam se vrati, a možda nam se već i vratilo“, rekao je Krstić.

Centar Srbije jedva čeka početak turnira:

„Svi željno očekujemo početak takmičenja. Svakog dana se sve bolje osećam, nisam u najboljoj mogućoj fizičkoj kondiciji i dalje osećam bol, svakodnevno radim terapije, ne znam koliko ću biti spreman na početku, ali se nadam da će biti bolje kako takmičenje bude odmicalo“, podvukao je Krstić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter