0
Ostali sportovi

FOTO: Twitter Screenshot

Juniorska vaterpolo reprezentacija u finalu EP! Potopljeni Hrvati!

Objavljeno: 29.08.14 u 15:01

Srebro već imaju, ciljaju zlato! Na Evropskom prvenstvu za juniore (igrači do 19 godina), koje se održava u Tbilisiju, Srbija je sa 10:5 ( 3:0 , 2:1, 2:1, 3:3) pobedila Hrvatsku i plasirala se u finale. U borbu za zlato igraće sa pobednikom duela Mađarska – Italija.

Vladimir Vujasinović

Od samog početka Srbija je nametnula ritam, a već posle prve četvrtine bilo je 3:0, golovima Stojanovića (dva)  i Subotića. To je, ispostavilo se, bilo nedostižna prednost za kvalitetnog protivnika. Na poluvremenu je bilo 5:1 (Jakšić i Subotić).

Posle treće četvrtine naši momci su otišli na velikih 7:2, ovoga puta precizni su bili Jakšić i Manojlović. Do kraja meča mirnom igrom izabranici selektora Vladimira Vujasinovića su čuvali prednost i rutinski priveli meč kraju. Tri gola u poslednjih osam minita su postigli Subotić, Stojanović i Gogov.

Sastav Srbije: Vitorović, Asanović, Lekić, Repanović, Subotić 3, Radulović, Drašović, Jakšić 2, Manojlović 1, Gogov 1, Stojanović 3, Gvozdanović i Dobožanov.

Ovo je veliki uspeh za talentovanu generaciju. Treba podsetiti da je ekipa generacija 1996. na SP u Istanbulu bila četvrta, pošto je odlučujuće susrete protiv Španije i Rusije izgubila na peterce. Vujasovi klinci su tako takmičenje završili bez poraza, ali i bez medalje.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter