9
Domaći fudbal

Posao gotov: Zvezda Gaspromova za 100 miliona!

Objavljeno: 28.08.14 u 09:09

Fudbalski klub Crvena zvezda uskoro će biti privatizovan, odnosno preciznije – prodat ruskoj naftnoj kompaniji „Gasprom“ koja je trenutno generalni sponzor tima.

FK-Crvena-zvezda-GRB

Prema informacijama do kojih je došao list „Blic“, čitav posao biće vredan oko 100 miliona evra. Država Srbija će na ime kompenzacije dobiti 40 miliona, a grad Beograd za zemljište 20 miliona evra dok će za dugovanja kluba „Gasprom“ izdvojiti 40 miliona evra.

Prema informacijama „Blica“, dolazak ruskog predsednika Vladimira Putina u Srbiju 19. oktobra, povodom dana oslobođenja Beograda, zapravo će označiti početak novog životnog ciklusa Crvene zvezde, pošto će tada biti saopšteno javnosti da je „Gasprom“ novi vlasnik jedinog srpskog fudbalskog prvaka Evrope u istoriji.

Ono što je u ovom trenutku izvesno jeste da je kompanija „Gasprom“ već generalni sponzor crveno-belih i to od 2010. godine. Aktuelni ugovor sa crveno-belima ističe 2015. godine, a Vladimir Putin je počasni predsednik našeg najtrofejnijeg kluba.

„Blic“ navodi i da ruski energetski gigant traži 100% vlasništvo nad klubom što znači da želi da pod kontrolom ima sve. U to je uključena kupovina zemljišta na kojem se nalazi stadion i objekti koji se nalaze u ulici Ljutice Bogdana.

Država Srbija će na ime kompenzacije dobiti 40 miliona, a grad Beograd za zemljište 20 miliona evra dok će za dugovanja kluba “Gasprom” izdvojiti 40 miliona evra, navodi list.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

 

0
0

9 Komentara

  1. posao vredan sto milki evrica, drzavi 4o milki bgd-u 20 milki a za dugovanja 40 milki, ali braco i sestre dugovanja su preko 50 milki evrica SMESNO sta se radi u ko li ce se tu ugraditi najvise

    0
    0
    Odgovori
      • Mozda bi bilo tako da nije Partizan „ispaljen“ za istu stvar pod izgovorom da zakonski nije regulisana privatizacija sportskih klubova i njihovih stadiona. Ljudi dosli, ponudili lovu za renoviranje stadiona (kao prvi korak u celoj prici), a drzava stopira sve pod izgovorom da nisu regulisani vlasnicki odnosi. Danas za Zvezdu ne vaze ti zakoni i ti vlasnicki odnosi. Kako je to moguce? Kako istovremeno ne moze da se proda „JNA“, a moze „Rupa“? Kako je to moguce?

        0
        0
        Odgovori
        • Moguće je tako što je Zvezdin stadion odavno uknjižen kao vlasništvo Zvezde,oduvek je Zvezdin,a vi ste stadion imali na korišćenje od vojske.Vaš je problem što mnogo slušate i verujete vašim lažljivim funkcionerima na čelu sa Vujoševićem.Oni vam kažu da je vaše i vi mislite da je sve tako kako oni kažu.E pa vidite da nije baš tako.

          0
          0
        • stadion JNA PRIPADA VOJSCI A NE PARTIZANU, A STADION ZVEZDE PRIPADA ZVEZDI… TACKA GOTOVO

          0
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter