0
Evrokupovi

Plej-of za Ligu šampiona: Arsenal „in“, Napoli „aut“, bravo Malme (VIDEO)

Objavljeno: 27.08.14 u 22:50

Fudbaleri Arsenala igraće 17. godinu za redom u Ligi šampiona, pošto su na Emiratima savladali Bešiktaš 1:0 u revanš meču plej-ofa (prvi meč 0:0). Veliko iznenađenje je i ispadanje ambicioznog Napolija, kao i plasman švedskog Malmea u grupnu fazu najelitnijeg klupskog evropskog takmičenja.

Arsenal je na svom terenu, i pored igrača manje, uspeo da savlada Bešiktaš sa minimalnih 1:0 i posle 0:0 u Istanbulu plasira se gde mu je i mesto u „elitu“. Junak „tobdžija“ bilo je najskuplje ovogodišnje pojačanje Arsena Vengera, Aleksis Sančez, koji je u nadoknadi vremena u prvom poluvremenu postigao gol iz odlične akcije. Pokušao je Bešiktaš, ohrabren isključenjem Debušija, da stigne do izjednačenja, ali bez uspeha.

Napoli je u ovu kampanju Lige šampiona ušao preambiciozno i u toj želji je izgoreo. Tim iz grada pod Vezuvom je u prvom meču na San Paulu odigrao 1:1 protiv Atletik Bilbaoa, da bi u Baskiji poveo golom Hamšika u 47. minutu.

Španski predstavnik se nije predavao i u 61. minutu preko Adurica je poravnao na 1:1. Isti igrač je samo osam minuta kasnije doneo vođstvo svome timu.

Pravi delirijum na San Mamesu je nastao u 74. minutu kada je Ibai po treći put savladao Kabrala i pečatirao Bilbaovu „kartu“ za Ligu šampiona – 3:1.

Nemoguće je napravila ekipa Malmea. Švedski šampion je na svom terenu sa 3:0 demolirao moćni Salcburg i tako nadoknadio „minus jedan“ (1:2) iz Austrije. Junak pobede Malmea bio je iskusni napadač Markus Rozenberg koji je postigao dva pogotka. Plasman u Ligu šampiona je overila ekipa Leverkuena novom pobedom nad Kopenhagenom 4:0.

Plej-of za Ligu šampiona:

Staza šampiona:

Ludogorec – Steaua u toku

Malme – Salcburg 3:0 (prvi meč 1:2)
(Rosenberg 11 penal i 84, Erikson 19)

Staza pratilaca:

Arsenal – Bešiktaš 1:0 (prvi meč 0:0)
(Sančez 45+1)

Atletik Bilbao – Napoli 3:1 (prvi meč 1:1)
(Aduric 61 i 65, Ibai 74 – Hamšik 47)

Bajer L – Kopenhagen 4:0 (prvi meč 3:2)
(Son Heung-Min 2, Kalanoglu 7, Kisling 31 i 65)

U utorak su plasamn u LŠ obezbedili APOEL, BATE, Maribor, Zenit i Porto.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter