0
Košarka

FOTO: STAR SPORT

Đorđević pred SP: Spremni smo da pobedimo svakog!

Objavljeno: 26.08.14 u 20:45

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je posle poslednjeg treninga u Beogradu da je njegov tim spreman da pobedi svakoga na Mundobasketu, a posebno je pohvalio Miloša Teodosića i Miroslava Raduljicu.

srbija-novizeland-278

„Ovi igrači žive kao jedan, ponašaju se tako i to mi daje snagu i veru da nastavim. Spremali smo se da pobedimo svakog, jer ne možemo i nemamo snagu da kalkulišemo. Tokom mesec i po rada pokazali smo dosta toga što smo hteli da spremimo i polazna tačka svake utakmice i igre protiv bilo koga, biće zajedništvo i odbrana“, istakao je Aleksandar Đorđević.

Selektor „orlova“ je objasnio šta očekuje od igrača na Svetskom prvenstvu.

„Odbrana je nešto na čemu sam insistirao, kao i na tome da igra bude brža, atletski snažnija. Košarka u Srbiji generalno mora da bude brža. Kada to tražim, onda je nemoguće da igračima ne dam slobodu u napadu. Napadački očekujem da uživaju, a baza osvajanja šampionata je uvek odbrana i mislim da su momci dobili tu odbrambenu crtu. Ne kažem da ćemo uzeti zlato, ali tako smo pravili mentalitet. Naši igrači ‘ginu’ i hoće da se takmiče“, rekao je Đorđević.

Šef stručnog štaba je posebno pohvalio Miloša Teodosića i Miroslava Raduljicu.

Teo je bio fizički najspremniji igrač na pripremama i zato moram da ga istakne. Prihvatio je naš način igre i bio je defanzivno najspremniji. Raduljicu moram da javno pohvalim jer on to zaslužuje. Njemu pripadaju najveće zasluge što ovako igra i što je ovako sebe pozicionirao u ekipi.“, istakao je Đorđević.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter