0
Auto Moto

Nove varnice u Mercedesu: Hamilton priznao da ga je Rozberg namerno udario!

Objavljeno: 25.08.14 u 14:26

U Mercedesu se nikako ne smiruju strasti, ai kako bi kada je rivalitet dvojice vozača ogroman. Na trci za Veliku nagradu Belgije, Luis Hamilton je posle kontakta sa Nikom Rozbergom, koji ga je prednjim krilom udario u zadnji pneumatik, pao na začelje kolone, posle čega je do 29. kruga morao tri puta u boks.

rozberg-hamilton

Britanac je uspevao da se probije do 16. mesta, ali je pri kraju trke morao da odustane da bi sačuvao motor…

Posle trke je Hamilton iznenadio sve izjavom da je Rozberg na sastanku tima priznao da je namerno izazvao kontakt.-

– Na sastanak je došao i rekao da sam ja kriv. Meni je bilo jasno da je to bilo namerno, praktično je na sastanku rekao da je mogao da izbegne kontakt i da me namerno udario. Rekao mi je:”Uradio sam to da bih dokazao da sam upravu”. Moraćete njega da pitate šta je tačno hteo da dokaže – rekao je Hamilton novinarima.

Izgleda da Rozberg nije oprostio Hamiltonu postupke sa prošle trke u Mađarskoj. Hamiltonu je tada iz tima rečeno da propusti Rozberga, što je ovaj odbio da uradi.

– Ne mogu da pretpostavim šta će sada tim da uradi. Zaista sam bio uzbuđen pred ovaj vikend, bili smo pozitivni. Ostalo je još osam trka, neizvesno je, i razdvajalo nas je samo 11 bodova. U četvrtak smo imali sastanak na kom je Niko pokazao koliko je ljut. A ja sam mislio u sebi:”Prošlo je tri nedelje i ti i dalje razmišljaš o tome”. Mislio sam da ga je prošlo – rekao je Hamilton.

U Rozbergovom saopštenju posle trke nije bilo reči o bilo kakvom priznanju.

“Bio sam brži u tom trenutku, pa sam krenuo u napad sa spoljne strane. Nisam video nikakav rizik pri preticanju ili pokušaju i zašto ne bih pokušao? Da li je trebalo da čekam? To je hipotetičko pitanje. Ko zna šta bi se desilo posle. Imao sam priliku i za mene to nije bila rizična situacija“, stoji u saopštenju Nemca.

I direktor Mercedesa Toto Volf poručio je da trenutno prvoplasirani vozač u generalnom plasmanu nije priznao krivicu za incident. Ipak, najavljuje sankcija za Nemca.

– Ako neko misli da neće biti posledica, taj nije svestan šta možemo da uradimo. Veoma sam uznemiren jer smo definisali pravila, i sad su prekršena. Izneveren sam, a i tim je izneveren. Dugujemo im da se trkaju, ali s tom filozofijom je kraj, jer je Mercedes izgubio dosta vrednih poena. Ne želimo da se to završi gubitkom titule u Abu Dabiju – rekao je Volf.

Osim sankcija od strane Mercedesa, Rozberg bi mogao da bude kažnjen i od strane FIA, pogotovo ako se utvrdi da je bilo namere u izazivanju sudara na stazi.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter