0
Košarka

FOTO: STAR SPORT

Epilog generalne probe: Stotka u košu Srbije, sukob Micova i selektora (FOTO)

Objavljeno: 24.08.14 u 18:01

Košarkaši Srbije poraženi su od Novog Zelanda 102:96 u generalnoj probi za Mundobasket, koju je obeležio sukob selektora Aleksandra Đorđevića i Vladimira Micova.

Najefikasniji u našem taboru bio je Nemanja Bjelica sa 17 poena (5/11 iz igre) uz 5 skokova, po 14 poena ubacili su Miroslav Raduljica (5as) i Vladimir Štimac, dok su po deset dodali najvažniji igrači tima Nenad Krstić i Miloš Teodosić (6as).

Srbija je tokom celog meča uglavnom jurila rezultat. Nikako nije usevala da preokrene, da bi dva i po minuta pre kraja Frenk sa šest poena u nizu odbio napad „orlova“ (87:84).

Vebster je pogodio trojku, Krstić sa penala smanjio na pola koša zaostatka (92:91). Bogdanović je pogodi za ostanak u igri, ali Vebster opet pogađa za tri posle driblinga te prelama meč 60 sekundi pre kraja (98:93).

Na Svetsko prvenstvo naši momci odlaze sa „stotkom“ u košu na svom parketu (102:96). Bio je ovo treći poraz Srbije, uz osam pobeda u pripremnom periodu.

Ipak, meč je obeležioo sukob selektora i Micova. Nezadovoljan izmenom u prvom poluvremenu, odbrusio je Đorđeviću. Selektor mu nije ostao dužan, a potom ga je izbacio iz hale.

Ova svađa mogla bi da znači da će Micov biti jedan od dvojice igrača koje Đorđević neće voditi u Španiju.

SRBIJA 96

NOVI ZELAND 102

(29:22, 14:30, 25:19)

Hala: Pionir. Gledalaca: oko 3.000. Sudije: Stefanović, Ninković, Arsenijević

Srbija: Teodosić, Micov, Bogdanović, Bjelica, Marković, Kalinić, Krstić, Raduljica, Katić, Štimac, Simonović, Mitrović, Jović, Birčević.

Novi Zeland: Tejt, Bartlet, Peni, Vukona, Keni, Aberkrombi, Entoni, Fotu, Frenk, Lo, T. Vebster.
Košarkaši Srbije poraženi su od Novog Zelanda 102:96 u generalnoj probi za Mundobasket, a obeležio ju je sukob selektora Đorđevića i Vladimira Micova.Selektor je u prvom poluvremenu izbacio beka sa parketa i Pionira nakon verbalnog sukoba zbog izmene, pa je pitanje da li to znači da Micov neće ići u Španiju.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter