6
Evrokupovi

FOTO: STARSSPORT

Plej-of za Ligu Evrope: Preokret Partizana uz četiri gola Nefčija (VIDEO)

Objavljeno: 21.08.14 u 22:15

Fudbaleri Partizana su uz dosta sreće zabeležili trijumf u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope, pošto su sa 3:2 (2:2) savladali Nefči. Tim iz Azerbejdžana je postigao četiri gola na utakmici, dva u mrežu Lukača i dva u mrežu svog golmana  Stamnekovića.

FOTO: STARSSPORT
FOTO: STARSSPORT

Ludilo u Humskoj. Malo je falilo da se fudbalerima Partizana ponovi Ludogorec. Ipak, na svu sreću na drugoj strani terena bili su Azeri koji su nesrećno postigli dva autogola i pogurali crno-bele ka pobedi. Na kraju trijumf Partizana 3:2, pred revanš koji se za sedam dana igra u Bakuu.

Nije moglo gore da krene za Partizan. Prvi rekid je izveo Nefči u 10. minutu, Silva je ostao sam u petercu i gosti su poveli sa 1:0. Potpuni šok je usledio samo sedam minuta kasnije kada je isti igrač, ponovo posle kornera, povisio na 2:0. Ceo stadion je skandirao „uprava napolje“, a predsednik Partizana Dragan Đurić i njegovi saradnici su napustili centralnu ložu.

Ipak, kao i protiv Ludogoreca, sada samo za tri minuta Partizan je stigao do izjednačenja. Prvo je u 29. minutu Drinčić centrirao, a dvostruki strelac za Nefči sada zatresao sopstvenu mrežu. U 32. minutu Grbić je sam izašao na bivšeg golmana Crvene zvezde Sašu Stamenkovića, majstorski ga lobovao i poravnao na 2:2.

U drugom poluvremenu Partizan je protivnika sabio u 16 metara. Crno-beli su napadali kao osice, a u 69. minutu im se to isplatilo. Lazović je centrirao sa desne strane, a  Junusadze je po drugi put savladao svog golmana za konačnih 3:2 za Partizan, pred revanš koji se za sedam dana igra u Bakuu.

Tok meč:

90+4 Kraj utakmice. Partizan je sa 3:2 savladao Nefči.

90+3 Lazović je sa pet metara šutirao glavom, ali je Stamenković fantastično odbranio i spasio Nefči.

88′ Lazović se našao sam na ivici peterca, ali je sudija zaustavio igru zbog ofsajda.

79′ Vulićević se našao nadomak peterca, ali je prejako centrirao.

69′ GOOOOOOOL Partizan je stigao do preokreta 3:2. Nefči je postigao četvrti gol, ali drugi u svoju mrežu. Lazović je centrirao sa desne strane, a saigrači su ponovo savldali nesrećnog Stamenkovića.

57′ Partizan je izveo korner sa desne strane, ali je pokušaj Lazovića glavom završio iznad prečke.

55′ Gužva u kaznenom prostoru Nefčija. Lopta se dugo šetala po petercu Stamenkovićevog gola, da bi na kraju sa ivice kaznenog prostora šutirao Vulićević, ali pored gola.

53′ Lazović je pokušao, ali je bio izblokiran.

45′ Kraj prvog poluvremena.

32′ GOOOOOOOL Crno-beli su izjednačili. Majstorija Grbića. Crnogorac je izašao sam na Stamenkovića, a onda ga poput najvećih svetskih igrača sa 18 metara lobovao. Ponavlja se Ludogorec u Beogradu.

29′ GOOOOOOOL Partizan smanjuje. Drinčić je izveo prekid sa leve strane, a dvostruki strelac za Nefči Silva je sada pogodio i svoju mrežu.

25′ Kakva šansa za Partizan. Centrirao je Petrović, Stamenković je loše procenio let lopte, Ninković je sa pet metara uspeo da promaši prazan gol.

18′ Grbić ulazi u kazneni prostor, pada posle duela sa Stamenkovićem, ali sudija Crnogorcu daje žuti karton zbog simuliranja.

17′ GOOOOOOOOL  Debakl Partizana je na pomolu. Nefči vodi sa 2:0. Ponovo je strelac bio Silva. Korener je izveden sa leve strane, lopta je došla do Brazilca, a ovaj je po drugi put savladao Lukača.

10′ GOOOOOOOL Nefči vodi 1:0. Centrirao je Vobaj, a Silva je neometan sa tri metra rutinski savldao Lukača.

3′ Velika šansa za Partizan, Stamenković je bio savldan, ali lopta nije završila u golu.

1‘ Poništen gol za Nefči. Bertući je zatresao mrežu Partizana, ali je bio ofsajd.

Partizan – Nefči 3:2 (2:2)
Silva 29. ag, Grbić 32, Junusadze 69.ag – Silva 10. i 17.

Stadion: Partizana. Gledalaca:20.000. Sudija: Husejin Goček (Turska).

Partizan: Lukač – Vulićević, Petrović, Stanković, B. Ilić – Brašanac, Ninković, Grbić, Drinčić – Lazović, Škuletić.
Nefči: Stamenković – Silva, Junusadze, Bertući, Abdulajev – Vobaj, Ramos, Kaje, Seidov – Nfor.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


0
0

6 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter