1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Štrajk zaposlenih u Zvezdi, od utorka generalni ako se ne isplate tri plate!

Objavljeno: 21.08.14 u 17:09

Ponovo bura na Marakani. Zaposleni u Crvenoj zvezdi, oko 50 ljudi koji su članovi Radne zajednice, bez zaposlenih u sportskom sektoru, danas su na sat vremena obustavili rad. Oni su nezadovoljni jer i pored upozorenja od pre dve sedmice nisu dobili deo zaostalih dugovanja. Najavili su da će u utorak stupiti u generalni štrajk i dovesti sve mašine za održavanje terena ispred ulaza na Marakanu ukoliko ne dobiju bar tri od šest plata koliko im se u ovom trenutku duguje.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Predstavnici jednog sindikata, u Zvezdi postoje dva sindikata, a drugi nije štrajkovao, neće pristati na samo jedan ili dva lična dohotka, saznaje Mocart Sport. S obzirom da je danas od 18.00 časova sednica Upravnog odbora, o ovom problemu će se ozbiljno diskutovati. Pred Zvezdanom Terzićem  je težak zadatak, jer se danima bore i sa regulisanjem dugova prema bivšim igračima, a od toga zavisi i dobijanje licence.

Nivi problem je što su se zaposleni danas u 15 časova okupili u klupskim prostorijama i obustavili rad na sat vremena. Zvezda na platnom spisku ima 220 radnika, a taj broj bi trebalo da se prepolovi. Generalni sekretar crveno-belih Zvezdan Terzić bio je prilično oštar prema zaposlenima prilikom najave štrajka od pre dve sedmice, istakavši da je „Zvezda u najtežoj situaciji od osnivanja, razvaljena, devastirana, na korak do gašenja“, i dodavši: „Ako se mi iznutra ne stegnemo, kako ćemo rešiti probleme?“

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter