0
Ostali sportovi

Bogičević i Savić propuštaju SP u Amsterdamu

Objavljeno: 20.08.14 u 16:43

Srpski dvojac bez kormilara Dušan Bogičević i Veselin Savić, aktuelni šampioni Evrope, neće učecstvovatina prvenstvu sveta u Amsterdamu, zbog povrede Bogićevića, saopštio je danas Veslački savez Srbije (VŠ).

bogićević i savić

“Nažalost Bogičević i Savić neće veslati u Amsterdamu gde su imali veliku priliku da sjajnu sezonu krunišu svetskim odličjem. Ovakve situacije su sastavni deo sporta i bitno je da iz njih izađeš jači. Njih dvojica su ove sezone pokazali da imaju ogroman potencijal i siguran sam da će i 2015, predolimpijske godine, nastaviti da se potvrđuju na svetskoj sceni“, izjavio je Dejan Guslov, član selektorske komisije, a prenosi Tanjug.

Nakon odustajanja Bogičevića i Savića, Srbija će na šampionatu sveta nastupiti sa 10 takmičara, odnosno sa pet posada.

U muškoj konkurenciji veslaće dubl skul (Marko Marjanović – Aleksandar Filipović), cetverac bez kormilara (Radoje Đerić, Nikola Stojić, Miloš Vasić, Nenad Beđik) i i skif za lake veslače (Miloš Stanojević), a u ženskoj skif (Ivana Filipović) i dvojac bez kormilara (Iva Obradović – Jovana Arsić). Rezerva je Goran Jagar.

Šampionat sveta održaće se od 24. do 31. avgusta u Amsterdamu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter