0
Auto Moto

Hamilton: Kao da igram poker sa Rozbergom, a jedan drugom znamo karte

Objavljeno: 19.08.14 u 18:38

Luis Hamilton kaže da njegova borba za šampionsku titulu u Formuli jedan sa klupskim kolegom iz Mercedesa Nikom Rozbergom liči na „partiju pokera”.

Luis Hamilton

– Kada sam se borio protiv Kimija Raikonena (2007) i Felipea Mase (2008) vozili su za druge ekipe, njihova vozila su bila drugačija i jedino sam se ja u mom timu borio s njima. Sada se trkam s momkom koji ima isti bolid – obojica imamo pristup istim informacijama i veoma je teško biti ispred – rekao je Hamilton, preneli su britanski mediji.

– To je kao kada igrate poker – dobijete karte i vaši protivnici ne bi trebalo da znaju šta imate u rukama, ali Niko i ja možemo da vidimo sve karte i zbog toga je teže pobediti jedan drugoga – dodao je svetski šampion iz 2008. godine.

Posle 11 trka u šampionatu Rozberg je prvi u generalnom plasmanu sa 202 boda, a Hamilton ima 11 bodova manje.

Vozači Mercedesa nisu u najboljim odnosima, pošto je Hamilton odbio da posluša naredbu iz boksa i propusti Rozberga na prošloj trci u Mađarskoj.

– Ovo je veći izazov nego kada se borite protiv vozača iz nekog drugog tima, jer morate pronaći način da napravite male rezerve. Morate da pokažete koliko ste vešti i stvari koje ste naučili. Uvek morate da idete napred, jer nije dovoljno ako ste samo dobri. Morate da pomerate granice jer svaki put kada napravite korak napred, drugi vozač će uraditi isto – rekao je Hamilton.

Posle skoro mesec dana pauze, u nedelju se nastavlja takmičenje u šampionatu Formule jedan trkom za Veliku nagradu Belgije.

hotsport.rs       

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter