0
Evropske lige

Simeone najjednostavnije objasnio razliku između Atletika i Reala

Objavljeno: 18.08.14 u 19:09

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone objasnio je da je ovaj prelazni rok najbolje pokazao razliku između njegovog kluba i Real Madrida. 

tletico Madrid's Argentinian head coach Diego Simeone

Oba kluba potrošila su oko 100 miliona evra u prelaznom roku, ali sa jednom bitnom i ogromnom razlikom – Real je kupio dvojicu, a Atletiko osmoricu igrača. 

Tačnije, Real je doveo Hamesa (80 miliona), Kros (25) i Navas (10), dok je Atletiko najviše platio Grizmana (30 miliona), Mandžukića (22). Stigli su još i golman Jan Oblak iz Benfike za 16 miliona, napadač meksičke klub Amerike, Raul Himenes i bek Granade Giljerme Sikeira koštali su po 11 miliona. Napadač Anhel Korea plaćen je San Lorencu 7,5 miliona, gomlan Anhel Moja Hetafeu 3,5, dok je desni bek Malage Hesus Games plaćen tri miliona.

“Razlika između Atletika i Reala je u tome što su oni ovog leta za 95 miliona kupili dvojicu, a mi osmoricu igrača. Ali, Atletiko je i dalje kreativan i zna šta radi. Formiramo grupu, ali nju ne čini 11 igrača – već 18 ili čak 20. Struktura našeg tima se neće menjati. Želja i agresivnost će biti presudni u istoj meri, jer dolaze iz ‘jezgra’ tima. To nam daje stabilnost i snagu da nastavimo da razvijamo našu ideju koja nas vodi već nekoliko sezona“, istakao je Simeone. 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter