0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Trofej Beograda: Bogdan prelomio za pobedu nad Turcima u finalu! (FOTO, VIDEO)

Objavljeno: 17.08.14 u 22:18

Košarkaši Srbije osvojili su Trofej Beograda pošto su u finalnoj utakmici savladali selekciju Turske sa 79:64. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Pred 12.700 navijača, prelomni trenutak dogodio se u poslednjoj deonici kada je pri rezultatu 60:61 u tri uzastopna napada Bogdan Bogdanović zakucao i ubacio trojku uz sjajnu asistenciju za Markovića. Najefikasniji uz Bogdanovića sa 13 poena bio je Raško Katić, dok je Raduljica dodao 12.

Za najboljeg igrača turnira, ipak, proglašen je Stefan Marković. Treba istaći da se na teren večeras vratio kapiten Nenad Krstić posle brojnih problema sa kolenom, dok je selektor Đorđević pružio je šansu mladom pleju subotičkog Spartaka Milošu Milisavljeviću.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Naši košarkaši su dobro otvorili meč, a na startu je bio raspoložen Katićubacio je šut sa distance i dva plus jedan u duelu sa Ašikom za 9:5. Njemu su se u prvoj deonici pridružili Raduljica, Simonović sa linije penala i Bogdanović za 23:17 kojim se otišlo na pauzu. 

Turci su bolje otvorili drugu četvrtinu pošto su izjednačili trojkama Akjola i Mahmutoglua na 25:25. Kalinić je uzvratio trojkom, pa je pogodio i Marković za +5, ali zakucavanje Aldemira i nova trojka Akjola ponovo su vratili Turke u igru – 30:30. 

Finiš prvog poluvremena pripao je našim košarkašima, kao i na prethodnim pripremnim mečevima, Jović je bio odličan na oba dela terena, pošto je asistirao za Kalinića i Katića, a uz poene Raduljice, Srbija ja na poluvremenu imala +8 – 39:31.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Početkom treće deonice ponovo je usledio blagi pad i period od tri minuta bez poena koji je prekinuo Bjelica košem iz ćoška za +5. Usledio je loš period u igri obe ekipe, nije viđeno mnogo koševa, ali je potom ponovo iskočio Katić novim poenima za 48:40, da bi za njim Bjelica ubacio trojku za 51:42. Dobrom odbranom, Turci zaustavljaju naše napade, pa dolaze na -4 – 51:47.

Do kraja treće četvrtine, Srbija je uspela ponovo da se odmakne na +8 (55:47), ali je Ermiš je odgovorio trojkom, pa Katić u poslednjem napadu poentirao na asistenciju Jovića za 57:50.

Poslednja deonica protekla je u izuzetno neefikasnoj igri, dugo se čekalo na poene naše ekipe, a Turci su pet minuta pre kraja posle dužeg vremena došli do izjednačenja – 59:59. 

Đorđević Aleksandar

Tek tada su naši zaigrali znatno bolje, i to zahvaljujući Bogdanu Bogdanoviću. Dosadašnji bek Partizana je u tri uzastopna napada najpre zakucao posle sjajnog solo prodora, potom pogodio trojku, i asistirao za Markovića za 66:61.

Nakon tajmauta, Turci su precizni sa linije bacanja, ali Kalinić održava prednost, da bi potom Marković pogodio oba penala za 69:64. Tačku na ovoj meč postavio je čudesni Bogdanović novom trojkom – 72:64. 

 Bjelica je ubacio dva slobodna bacanja, a nakon nove odlične odbrane, naši su u poslednji minut ušli sa 10 poena prednosti – 74:64.

U samom finišu, Srbija je nošena sjajnom podrškom sa tribina postigla još pet poena za ubedljivu pobedu – 79:64.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter