0
Tenis

Podvig Srpkinje: Ana preslišala Šarapovu i plasirala se u finale

Objavljeno: 17.08.14 u 08:35

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u finale Mastersa u Sinsinatiju pošto je u polufinalu savladala favorizovanu Mariju Šarapovu 2:1 (6:2, 5:7, 7:5).

Ana Ivanović

Odlično je naša predstavnica otvorila meč i na vreme stavila do znanja Ruskinji da je se neće uplašiti. U četvrtom gemu je Ana napravila prvi brejk, u osmom drugi za konačnih 6:2 u prvom setu.

Mogla je Ana ekspresno da završi posao protiv Marije Šarapove. Povela je srpska lepotica sa 4:0 u drugom setu, ali je potom i pokazala zašto je duže vreme nije bilo u top 10. Posle vođstva od 5:2 dozvolila je protivnici da napravi seriju 5:0 i meč odvede u treći set.

U odlučujućem periodu igre viđena je igra sa dosta grešaka na obe strane i čak sedam brejkova. Krenulo je loše po Anu Ivanović koja je prva izgubila svoj servis, ali joj je Maša odmah uzvratila. Stigla je nekada prva teniserka sveta i do rezultata 4:2, ali kada je to bilo najpotrebnije Ana je izjednačila na 4:4. Odlučujući momenat na meču dogodio se u 12. gemu kada je Srpkinja ponovo uspela da uzme brejk Šarapovoj i stavi tačku na ovaj polufinalni maraton.

Finale Mastersa u Sinsinatiju na programu je danas od 20 časova, a protivnica Ane Ivanović biće najbolja teniserka planete Serena Vilijams.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter