1
Domaći fudbal

FOTO: partizan.rs

Partizan najubedljiviji od 2002. godine, a ako i sve ostalo bude kao tada…

Objavljeno: 17.08.14 u 20:42

Fudbaleri Partizana ostvarili su dve pobede na startu JSL uz gol-razliku 7:2 što je najubedljiviji start od 2002. godine. U toj sezoni 2002/2003, Partizan je osvojio titulu predvođen Ljubišom Tumbakovićem, dok su u prvom kolu Kupa UEFA crno-beli savladali Sporting iz Lisabona.  

FOTO: partizan.rs
FOTO: partizan.rs

Iako javnost kritikuje Partizan posle eliminacije iz kvalifikacija iz Lige šampiona, kao i zbog finansijskih problema, crno-beli su zabeležili start iz snova sa dve pobede u gostima uz gol razliku 7:2.

Prošle sezone, posle pobede u Novom Pazaru, osvojen je jedan bod u Nišu, u prethodne dve godine u drugom kolu su fudbaleri Partizana gubili, 2011. godine u Užicu (2:1), 2012. u Novom Sadu od Donjeg Srema (2:1), dok su dva puta uzimali po šest bodova, ali ne tako ubedljivo. 

Te 2002. godine, ekipa Ljubiše Tumbakovića  savladala je prvo Hajduk iz Kule u Humskoj sa 5:1, a potom i Radnički u Obrenovcu – 2:1. Tada je takođe za Partizan igrao Saša Ilić, strelac jednog gola, kao i Danko Lazović, koji je zatresao mrežu u Obrenovcu, kao i sada na gostovanju u Nipu. Ostale pogotke postigli su Delibašić, Čakar, Ognjanović i Vukić. 

Na startu ove sezone, pored gola, Lazovića i dva autogola protivničkih fudbalera, strelci su bili Škuletić, Fofana, Grbić i Volkov. 

Zanimljvo, posle takvog starta iz snova, 2002. godine, Partizan je u prvom kolu Kupa UEFA savladao lisabonski Sporting, a kasnije osvojio titulu nacionalnog prvaka.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter