0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Parni valjak pregazio Radnički! (VIDEO)

Objavljeno: 16.08.14 u 20:55

Fudbaleri Partizana pobedili su u Nišu ekipu Radničkog rezultatom 1:4 (0:2) u drugom kolu Jelen Superlige. 

VOZDOVAC-PARTIZAN_01 (1)
FOTO: STARSPORT

Strelci za Partizan bili su Grbić u prvom, Lazović u 27, Đorđević (autogol) u 68. i Škuletić u 75. minutu. Strelac za domaće bio je takođe Đorđević koji je u razmaku od četiri minuta zatresao obe mreže.

Trener Partizana Marko Nikolić drugo poluvreme gledao je iz tunela zbog crvenog kartona, pa je ekipu vodio pomoćnik Zvonko Varga.

Crno-beli su pružili i više nego dobru partiju, rano su poveli i ni u jednom trenutku nisu dozvolili iznenađenje. Jedina sporna situacija bila je kod drugog gola Partizana kada su domaći protestvovali tražeći od arbitara ofsajd poziciju.

Na ovom meču debitovao je i novajlija Partizana Nenad Marinković koji je u 77. minutu zamenio Danka Lazovića.

Radnički Niš: Filipović – Đuričković – Pejčić (od 27. Milenković) – Pavlović – Petrović – Ljubinković – Ćulum – Jovanović – Đorđević – Punoševac – Batioha

Partizan: Lukač – Vulićević – Ilić – Stanković – Volkov (do 40. Gulan)- Brašanac – Drinčić – Ninković (od 68. Ilić) – Grbić – Lazović  (Marinković 77) – Škuletić

Jelen Superliga, 2. kolo:

Rezultati:

Rad – Borac 2:1 (0:1)
(Mihajlović 55′, Maraš 71′ – Živković 41′)

Mladost – Vojvodina 1:2 (0:1)
(Adamović 62′ – Veselinović 42′, 70′)

Donji Srem – Voždovac 1:0 (1:0)
(Stanisavljević 41′)

OFK Beograd – Spartak 0:0

Radnički Niš – Partizan 1:4 (0:2) 
(Đorđević 64 – Grbić 1, Lazović 27, Đorđević 68 a.g, Škuletić 75)

Čukarički – Novi Pazar (20h)
Crvena zvezda – Jagodina (21h)

Nedelja, 17. avgust:
Radnički Kragujevac – Napredak (17.30h)

Tok meča:

90′ KRAJ! Zaslužena pobeda Partizana.

82′ Tempo utakmice je očekivano pao, bez šansi pred golovima Lukača i Filipovića.

75′ GOOOOOOOOL! Škuletić za 4:1! Katastrofalna greška odbrane domaćih, Škuletić je presekao loptu ka golmanu i smireno je bocnuo preko njega za nedostižnu prednost.

69′ Crno-beli odlučuju da u finišu na iskustvo sačuvaju prednost i spuste ritam utakmice, pa je na terenu Saša Ilić umesto Nikole Ninkovića.

68′ GOOOOOOL! Nije mnogo trebalo Partizanu da ponovo stekne dva gola prednosti. Vulićević je prošao po desnom boku i centrirao, a domaći fudbaler Đorđević je nespretnom intervencijom posle samo četiri minuta zatresao i svoju mrežu.

64′ GOOOOOOOOOL! Radnički smanjuje na 1:2! Lopta posle kornera stiže do Đorđevića koji iz okreta pogađa mrežu Partizana i smanjuje rezultat.

58′ Pokušaj Danka Lazovića sa distance, ali lopta odlazi pored gola.

52′ Lukač je spasio Partizan. Posle centaršuta Jovanovića probao je Milenković, ali je golman Partizana bio na pravom mestu.

50′ Domaći pokušavaju da pritisnu Partizan presingom, opasniji su i konkretniji nego u prvom delu igre. Partizan čeka šansu iz kontre.

46′ Počelo je drugo poluvreme, a ekipu Partizana predvodi pomoćni trener Zvonko Varga pošto je Marko Nikolić isključen i posmatra utakmicu iz tunela!

45‘ Poluvreme. Partizan zasluženo vodi golovima Grbića u prvom i Lazovića u 27. minutu. Ostaje nejasno da li je kod drugog gola bio ofsajd.

40′ Volkov je doživeo povredu, nije mogao da nastavi meč, pa je na terenu Nikola Gulan.

31′ Posle kratke pauze zbog povrede Vojislava Stankovića, utakmica je nastavljena. Partizan je imao dobru situaciju 3 na 2, ali je Škuletić očajno poslao loptu koju je lako pokupio golman Filipović.

27′ GOOOOOOOL! Lazović za 2:0! Napadač Partizana bio je usamljen na samoj ivici ofsajda, iz dava dodira je sebi namestio poziciju iz koje mu je bilo lako da pošalje loptu u drugi ugao. Domaći su protestvovali kod sudija, ali pomoćni nije podigao ofsajd zastavicu.

24‘ Domaći postaju opasniji, prošao je jedan fudbaler po levom boku, vratio oštru kroz peterac, ali je zamalo zakasnio brzonogi Batioha.

20′ Opasna situacija pred golom Partizana, Batioha je odlično prošao između dvojice čuvara, ušao u kazneni prostor, ali je u poslednjem trenutku Brašanac klizećim startom izbio loptu.

14‘ Nišlije su se oslobodile početnog pritiska Partizana, polako su prebacili težište igre dalje od svog gola, ali teško pronalaze put do opasne zone ispred Milana Lukača.

10‘ Crno-beli su znatno konkretniji i deluju organizovanije od domaćina.

4‘ Nova šansa za Partizan, sada je Škuletić pobegao odbrani domaćih po levoj strani, gađao prvi ugao, ali je golman Filipović odbio loptu u korner.

1′ GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Tek što su krenuli sa centra crno-beli su poveli sa 1:0 golom Grbića koji je odlično pobegao i prošao po levoj strani i pogodio prvi ugao.

 

Šef struke Parnog valjka, Marko Nikolić, je na ispitu.

– Uzeli smo obavezu više na sebe: kada znamo da budemo jedinstveni, jasni i precizni van terena, moramo takvi da budemo i na njemu. Demonstrirajmo to u Nišu – kaže trener crno-belih.

Koliko vam je slučaj „štrajk” otežao posao?

– Ni otežao, ni olakšao… Živimo u zemlji Srbiji, gde to nije neuobičajena pojava. Turbulentan događaj – ni prvi ni poslednji. Nekada i mediji daju tome doprinos, izgleda dramatičnije spolja nego iznutra.

Partizan očekuje teško gostovanje u nezgodnom trenutku?

– Veliki izazov. U Nišu nas čeka pravi, inspirativan ambijent: deset, 15 hiljada gledalaca, večernji termin. Protivnik je i prošle sezone bio među tri najiskusnije ekipe u ligi. Čitam izjave, probaće da poprave utisak sa premijere, osvoje bodove ili bod, ali mi znamo šta nam je činiti. Rešićemo ispit na adekvatan način.

Trener Radničkog Dragoslav Stepanović kaže da će njegova ekipa spremno dočekati crno-bele:

– Odlično smo radili ove sedmice i uveren sam da smo uspešno prebrodili sve muke posle poraza od Crvene zvezde. Naši fudbaleri su shvatili da od njih na večerašnjoj utakmici sve zavisi i koliko sam mogao da vidim spremni su da izginu na terenu. Rekao sam da moraju da daju sve od sebe, da nadvise možda i sopstvene mogućnosti, jer samo tako možemo do bodova. A za nas bi zaista i remi značio mnogo i verujem da ćemo uz podršku navijača i u prelepom ambijentu to i ostvariti. Uostalom, poznato je da u sportu do završetka utakmice nema ni pobednika, ni poraženog. Borićemo se do poslednjeg atoma snage, do kraja.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter