1
Domaći fudbal

Vuković upravi Vojvodine: Gde su pare od transfera Milnkovića-Savića?

Objavljeno: 15.08.14 u 11:40

Nije kriza samo u Crvenoj zvezdi i Partizanu, ni u Vojvodini ne cvetaju ruže, optužbe pljušte na sve strane.

Vojvodina logo
Naime, „stara dama“ srpskog fudbala se nalazi u stečajnom postupku, a bivši član uprave kluba sa „Karađorđa“ Dragoslav Vuković podneo je tužbu protiv sadašnjeg predsednika Zorana Šćepanovića zbog malverzacija oko transfera Sergeja Milinkovića-Savića u Genk.

Kompanija „Vuković 1967“, čiji je vlasnik bivši funkscioner Vojvodine, imala je 50 posto prava na transfer veznog fudbalera i sada optužuje prvog čoveka Novosađana da je prijavio mnogo manje novca nego što je Superligaš stvarno i dobio.

„Vojvodina je kompaniji „Vuković“ prodala 50 odsto ekonomskih prava za Milinković-Savića za 360.000 evra i posle toga, isto to učinila sa Genkom. Visina tranfera mladog fudbalera u belgijski klub je 1,8 miliona evra, a Vojvodina je prijavila 850.000 evra. Pitam se gde je na putu iz Belgije za Novi Sad nestalo 950.000 evra. Tim potezom izazvan je zapravo stečaj prvi put u 100 godina postojanja kluba“, kazao je Vuković i dodao da je upozoravao novo rukovodstvo Vojvodine koje se oglušilo na njegove apele.

„Podneli smo krivičnu prijavu da se utvrdi stvarni transfer i da se vidi ko je to uradio i da objasni krivično delo prevare, jer su dva puta uzeli novac za istu stvar. Mi smo kupili ekonomska prava za tada relativno nepoznatog igrača u iznosu od 360.000 evra, on je bez naše saglasnosti prodat za 1,8 miliona evra, a prikazano je svega 850.000 evra. Pitam se zbog čega i tražimo odgovore jer je na taj način izazvan stečaj. Da je kompletan iznos transfera otišao na račun, ne bismo došli u situaciju da li će klub opstati ili ne. Oni mogu da rade šta žele, pa i da gase klub, ali nemaju prava da varaju i da uzmu pare dva puta za istu stvar. Neka državni organi vide i utvrde šta se zapravo desilo“, rekao je Vuković.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


 

0
0

1 Komentara

  1. Pa ljudi moji nije to igla da se ne moze naci u plastu sena, to je ogromna kolicina novca. Ocigledno pojela maca hahahahaha

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter