0
Ostali sportovi

Savić: Spremni smo za FINA Svetski kup

Objavljeno: 15.08.14 u 13:51

Reprezentaciji Srbije ostala su još dva treninga pred sutrašnji put u Kazahstan, u Alma Ati (19-25. avgusta) na FINA Svetski kup. SelektorDejan Savić je od standardnih prvotimaca u sastav uvrstio Dušana Mandića koji je kapiten ove podmlađene reprezentacije i Savu Ranđelovića i momke sa šireg reprezentativnog spiska: Stefana Živojinovića, Dimitrija Rističevića, Nemanju Ubovića, Nikolu Eškerta, Strahinju i Viktora Rašovića, Nemanju Vica, Dimitrija Obradovića, Dušana Vasića, Srđana Vuksanovića, Dušana Markovića i naknadno je pozvan Gavril Subotić umesto Nemanje Dedovića.

dejan-savic-izjava

Srbija će braniti zlato osvojeno pre četiri godine u Oradei.

– Tradicija srpskog vaterpola je uvek takva da se ide na najveće domete. Ovo takmičenje njie toliko rezultatski bitno koliko pružanje šansi ovim momcima. Uz maksimalan pristup možemo da ostvarimo i dobar rezultat. Ova reprezentacija je budućnost srpskog vaterpola, siguran sam das u svesni svog statusa kojem treba da doprinesu borbenošću i zalaganjem – smatra Savić.

Momci su na okupu dve nedelje, ali je većina njih i ranije igrala zajedno u mlađim reprezentativnim kategorijama, klubovima.

– Zadovoljan sam urađenim, kao i uslovima. Zahvaljujem se Republičkom zavodu za sport. Odradili smo poslednji deo priprema za ovo leto I to sa širim spiskom reprezentacije. Posle Evropskog prvenstva, ušli smo u završnu fazu tehničko-taktičkihstvari. Imamo još dva treninga sa Amerikancima, sve ukupno sedam probnih utakmica. Nažalost nismo uspeli da napravimo turnir I da imamo zvaničnu utakmicu, što je možda hendikep. U svakom slučaju, spremni smo za FINA Svetski kup – zaključio je Savić.

Optimist je i Nemanja Ubović.
– Imamo šansu da se dokažemo i siguran sam da ćemo da uradimo sve da budemo uspešni. Imam još malo problema sa ramenom ali sam siguran da će do prve utakmice biti sve u redu.

Viktor Rašović će igrati prvo seniorsko veliko takmičenje za reprezentaciju.
– Verujem da možemo sa svakim da igramo. Činjenica da je ovo kruna sezone za Ameriku i Australiju ne treba da nas brine. Odlično smo radili, fizički smo pripremljeni na najbolji način i optimista sam što se tiče igre i rezultata.
Srbija će igrati u grupi A sa Crnom Gorom, SAD, koji sa klupe predvodi naš bivši selektor Dejan Udovičić, i Južnom Afrikom. U grupi B su Hrvatska, Mađarska, Australija i Kolumbija.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter