0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Plivači očekuju najmanje dve medalje u Berlinu

Objavljeno: 15.08.14 u 18:11

Srpski plivači očekuju da će na predstojećem Evropskom prvenstvu u Berlinu (18.-24. avgust) osvojiti najmanje dve medalje i ostvariti plasman u najmanje četiri do šest finala. Srbiju će predstavljati 12 takmičara.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Pripreme su bile sjajne, mi smo kao tim bili dobri, očekujem mnogo polufinala i finala, a od sebe očekujem da uđem u sva tri finala“, rekao je plivač Velimir Stjepanović.

Stjepanović, od koga u Plivačkom savezu očekuju medalju, u Berlinu će nastupiti u tri discipline, 200 i 400 metara kraul i 200 metara delfin.

„Uvek ima šanse za medalju, verujem da mogu da se plasiram u sva tri finala, a u finalima svašta može da se desi. Ima šanse za medalju jer sam u sve tri discipline među prvih 10, ali najvažnije je da prvo uđem u finale“, rekao je on.

Istakao je da očekuje jaku konkurenciju u Berlinu, a među plivačima koje će mu biti najveći konkurenciju za medalju naveo je Nemca Pola Bidermana i Francuza Janika Anjela. On je ocenio da postoje realne šanse da na šampionatu starog kontinenta postavi novi nacionalni rekord.

Plivač Čaba Silađi naveo je da očekuje jaku konkurenciju u Berlinu i istakao da se u disciplini 100 metara prsno svake godine pojavi neki novi talentovani plivač.

„Opšte je poznato da disciplina u kojoj ja nastupam napreduje iz godine u godinu i da se svake godine pojavi neki novi plivač koji pomera granice“, rekao je Silađi.

Reprezentativac Bogdan Knežević rekao je da će se svi plivači Srbije u Berlinu truditi da postave nove lične rekorde.

„Imamo kontrolu nad onim što radimo, ne možemo da kontrolišemo protivnike, ali ćemo se svi truditi da otplivamo što bolje, da postavimo nova najbolja lična vremena, pa šta bude“, rekao je Knežević Beti.

Osim njih trojice, Srbiju će na takmičenju predstavljati i Ivan Lenđer, Stefan Šorak, Radovan Siljevski, Boris Stojanović, Andrea Basaraba, Jovana Bogdanović, Katarina Simonović, Petar Petrović i Miroslava Najdanovski.

Plivači u Nemačku putuju 16. avgusta.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter