Ovaj datum, 11. avgust ostaće zlatnim slovima ispisan u istoriji srpskoj sporta i zauvek će zauzimati posebno mesto u srcu jedne naše sportistkinje. Tačno pre dve godine tekvondistkinja Milica Mandić se okitila zlatnom medaljom na Olimpijskim igrama u Londonu, u kategoriji preko 68 kilograma. Ovo je najveći sportski rezultat za Srbiju od kada smo samostalna zemlja i prva zlatna olimpijska medalja još od 2000. i zlata odbojkaša u Sidneju.

FOTO:STARSPORT

FOTO:STARSPORT

– Prošlo je dve godine, ali i dalje osećanja nisu splasnula. Na taj dan sve što sam želela u tom trenutku mi se ostvarilo i medalja je bila oko vrata! Nezaboravan dan koji će mi ceo život mamiti osmeh na lice! Zajedno sa Draganom Jovićem i celim stručnim timom, pripremam se za nove izazove, ciljeve koji nas polako vode do Rija! Ima još dve godine, mnogo priprema i takmičenja, ali znam šta želim tamo da uradim, i to mi je najveća motivacija – rekla je Milica za “Novosti”.


FOTO: STARSPORT

FOTO: STARSPORT

U međuvremenu je bilo još medalja i dospela je i na prvo mesto svetske rang liste do 73 kilograma, a od ovog meseca će biti prva i na olimpijskoj listi!

– Kao da je juče bilo. Povremeno pogledam na “Jutjubu” finalnu borbu, ceremoniju dodele medalja i snimak navijanja u klubu u finalnoj borbi. Svaki put je osećaj neopisiv. To mi dođe kao dodatni motor za rad i pojačavanje ritma ka Riju. Još sam srećniji kada dvogodišnjicu od osvajanja zlatne olimpijske medalje dočekujemo sa broja 1 na svetskoj rang-listi – zadovoljan je Dragan Jović.

Evo kako je izgledla ceremonija dodele medalje:

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.