0
Ostali sportovi

Srpski atletičari otputovali za Cirih

Objavljeno: 10.08.14 u 17:25

Evropsko prvenstvo u Cirihu održava se od 12. do 17. avgusta, a Srbiju će predstavljati 11 takmičara. Deo njih je danas krenuo put Ciriha, neki sa većim, neki sa manjim očekivanjima.

10596289_10204577169459223_251027965_n

Miloš Raović želi da postavi lični rekord na 400 metara. Dodao je da je došlo vreme da „padne“ rekord Slobodana Brankovića, ali da ne želi da sebi postavlja tako visoke ciljeve.

„Pripreme sam odradio na veoma visokom nivou i spreman sam, što je pokazao i poslednji trening u sredu. Želim da u Cirihu istrčim bolje od 45,96 sekundi koliko sam trčao prošlog meseca i da tako postavim novi lični rekord“, rekao je Raović Beti.

Raović će na stazu već prvog dana kada su na programu kvalifikacije. Polufinalne trke će se trčati sledećeg dana, a finale je u petak, 15. avgusta.

„Pratio sam rezultate ove godine i konkurencija je veoma jaka. Veliki broj momaka je trčao ispod 45,20 sekundi ove godine, što je veoma jako. Svi oni dolaze u Cirih, niko nije otkazao, niko nije povređen. Biće ovo veoma jako Evropsko prvenstvo, jedno od najjačih do sada, ne samo na 400 metara već u svim disciplinama… Ali, opet, papir je jedno…“, naveo je Raović.

Srpski atletičar Milan Ristić rekao je da na Evropskom prvenstvu u Cirihu želi da istrči novi nacionalni rekord u disciplini 110 metra s preponama.Ristić je istakao da će sam sebi biti najveća konkurencija.

„Moj cilj u Cirihu je da istrčim rezultat sezone i da postavim novi državni rekord. Važeći nacionalni rekord (Nenada Lončara iz 2003) je 13,63 sekundi, ja sam ove godine trčao 13,63 tako da postoji velika šansa da oborim rekord. Odnosno, nadam se, videćemo šta će biti u Cirihu, mnogo faktora utiče na trku“, rekao je Ristić agenciji Beta.

Ristić će na stazu u sredu, 13. avgusta, kada su na programu kvalifikacije u disciplini 110 metara s preponama. Polufinalne trke i finale su sledećeg dana.

Goran Nava je izjavio da će predstojeće Evropsko prvenstvo verovatno biti njegovo poslednje veliko takmičenje.

„Odavno čekamo da neki atletičar iz Srbije ode na EP i da se bori za medalju u disiplinama od 800 do 1.500 metara. Poslednji put kada je neko od naših atletičara bio prvak Evrope na 1.500 metara, to je bilo kada je Snežana Pajkić pobedila u Splitu još u vreme Jugoslavije. Ne znam da li ću ja moći da to ispunim, ali idem u Cirih da se borim kao lav“, rekao je Nava agenciji Beta.

Nava će na stazu u petak, 15. avgusta, kada su na programu kvalifikacije. Finale je u nedelju.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter