0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Srbija pobedom protiv Francuske osvojila turnir u Pou

Objavljeno: 10.08.14 u 22:22

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je turnir u Pou pošto je u poslednjem meču takmičenja savaldala domaću selekciju Francuske sa 79:69 (20:24, 21:15, 22:14, 16:16). S obzirom da obe selekcije imaju identičan skor od po dve pobede i jednog poraza trofej je pripao našoj reprezentaciji zbog trijumfa u direktnom duelu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Nešto bolje je naša reprezentacija ootvorila meč i stekla određenu prednost, ali kada je selektor Đorđević krenuo da rotira petorku Francuzi su napravili preokret pa su na prvi odmor otišli sa četiri poena viška. Međutim, ključnu prednost Srbija pravi u drugom i trećem periodu koje je ukupno dobila sa14 poena viška pa se u poslednju deonicu ušlo sa +10 (63:53).

Napala je domaća selekcija na početku poslednje četvrtine, serijom od 6:0 prišla na samo četiri poena zaostatka, ali je naš tim uzvratio istom merom pa je ponovo stečena dvocifrena prednost koja je sačuvana do kraja meča.

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bili su Miroslav Raduljica sa 14 i Nemanja Bjelica sa 13 poena, a dvocifreni su bili još Vladimir Micov koji je dodao 12 i raško Katić sa 11 poena. U domaćoj reprezentaciji bolji od ostalih bio je Žo Lovernj sa 17 poena.

Reprezentaciju Srbije sada očekuje povratak u otadžbinu pošto će 16. i 17. avgusta učestvovati na Trofeju Beograda na kojem u polufinalu igraju protiv Argentine, a učesnici su još Portoriko i Turska koji se sastaju u drugom duelu za finale.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter