0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Simonović i Bogdanović trojkama srušili Hrvate!

Objavljeno: 09.08.14 u 18:51

Košarkaši Srbije pobedili su Hrvatsku sa 84:83, posle produžetka, u drugom meču na pripremnom turniru za Mundobasket u francuskom Pou. Srbija je do troijumfa došla trojkom Bogdana Bogdanovića pet sekundi pre kraja.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Međutim, najzaslužniji za trijumf bio je Marko Simonović. Bivši kapiten Crvene zvezde je bio je ubedljivo najbolji pojedinac susreta sa 24 poena, pogodivši pet trojki iz šest pokušaja. Pogodio je i trojku o tablu za produžetak, kao i Nemanja Bjelica koji je napravio blokadu u poslednjem napadu Hrvata, pre produžetka

Uglavnom je bilo izjednačeno tokom većeg dela meča, a tako je bilo i u produžetku. Bogdan Bogdanović je napokon pogodio trojku za 78:77, ali Hrvati su uzvratili sa pet vezanih poena za 82:78.

Usledio je neuspešan napad Bogdanovića, ali Srbija se odbranila… Fantastični Simonović je pogodio i svoju petu trojku za 82:81. Simon je promašio jedno slobodno bacanje, a Bogdan Bogdanović je iz neverovatno teške pozicije pogodio trojku – 84:83 pet sekundi pre kraja.

Taj rezultat ostao je i na kraju, pošto je Simonović fenomenalnu partiju zapečatio dobrom odbranom na Bojanu Bogdanoviću koji je promašio.

Srbija naredni meč igra u nedelju.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter