0
Ostali sportovi

Još četiri šanse za medalje na SP u Moskvi!

Objavljeno: 09.08.14 u 16:49

Danas su osvojene dve medalje, bronzane, a sutra će naši kajakaši biti u prlici da se bore za još četiri odličja na Svetskom prvenstvu u Moskvi.

Marko_Dragosavljevic

Šampion Evrope Marko Dragosavljević je imao najbolje vreme u svojoj polufinalnoj grupi u disciplini K1 200, od 34.471 sekunde, ispred Španca Saula Kraviota Rivera i Aroa Hiboaa iz Francuske. Vreme srpskog kajakaša je ukupno osmo, ali su plasman u finale izborila po najbolja dvojica iz svake grupe i najbolji trećeplasirani.

Kao najbolji u svojoj grupi u finale su otišli Nebojša Grujić i Marko Novaković u disciplini K-2 200, u vremenu od 31.059 sekunde. Oni su za skoro sekundu pobedili Petera Molnara i Kristofa Bana iz Mađarske, dok je trećeplasirana bila italijanska posada.

U finale se plasirala i Nikolina Moldovan, u disciplini K-1 200, i to pošto je bila najbolja trećeplasirana od svih polufinalnih grupa. Moldovanova je bila treća u svojoj grupi, vremenom od 29.339 sekundi, iza Lise Karington sa Novog Zelanda i Portugalke Terese Portele.

Zajedno sa sestrom Oliverom, Nikolina je bila najbolja u svojoj polufinalnoj grupi u disciplini K-2 200, u vremenu od 36.434 minuta. Iza su sledile posade Velike Britanije i Ukrajine.

Budući da je prošle godine osvojena samo jedna medalja, bronzanog sjaja sestara Moldovan, ove je već premašen prošlogodišnji učinak… Četiri čamca će biti u plilici da se bore za medalje…

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter