1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Milijaš doneo pobedu šampionu i prekinuo neugodnu tradiciju (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 09.08.14 u 21:37

Golovima kapitena Nenada Milijaša u završnici prvog poluvremena Crvena zvezda je u meču 1. kola Jelen Superlige na poprilično popunjenoj Marakani savladala niški Radnički sa 2:0 (2:0) i tako zabeležila tek treću pobedu u poslednjih 13 godina na startu šampionata odnosno prvu posle punih šest godina.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Dosta vremena bilo je potrebno Crvenoj zvezdi da otključa bravu borbenih Nišlija koje su imali čak i šansu da povedu preko Batiohe na samom startu meča. Tek u 43. minutu prvi put se zatresla mreža Radničkog i to posle udarca Nenada Milijaša nakon kojeg je lopta zakačila Ljubinkovića što je prevarilo golmana Filipovića. Ako prvi nije u potpunosti njegov gol onda je drugi pravo remek delo postignut iz slobodnog udarca.

U drugom poluvremennu su takođe dominirali crveno-beli, ali nikako nisu uspevali da postignu još neki pogodak iako su imali nekoliko odličnih šansi pre svega mladi Luka Jović koji je sredinom drugog dela zamenio Nejca Pečnika.

U svakom slučaju navijači srpkog šampiona imaju razloga za zadovoljstvo pošto je njihov omiljeni tim lako došao do tri boda, a priliku da uvećaju bodovni konto imaće sledećeg vikenda kada na svom stadionu dočekuju Jagodinu.

„Ono što sam tražio od igrača oni su ispunili na terenu. U prvom poluvremenu smo iskoristili šanse, a dominirali smo i u drugih 45 minuta, ali nismo uspeli da damo još neki gol. Čestitam igračima na pobedi. Važno je da smo prekinuli neugodnu tradiciju i pobedili na startu šampionata. Pobedu posvećujem svim navijačima i svojoj porodici“ – rekao je neposredno po završetku utakmice trener crveno-belih Nenad Lalatović.

Tok meča:

90+2′ – Sudija Mažić je odsvirao kraj utakmice, Zvezda je pobedila 2:0 golovima Milijaša u završnici prvog dela igre

90′ – Igraće se dva minuta nadoknade, debi u dersu Crvene zvezde zabeležio je i Vukašin Jovanović koji je zamenio Darka Lazića

89′ – Rakić u situaciji „jedan na jedan“ ne uspeva da savlada Filipovića koji je odlično reagovao

85′ – Odlična akcija Zvezde, Ristić je dodao do Mijailovića ovaj je poslao povratnu ka mladom Joviću koji se ponovo nije najbolje snašao

84′ – Milenković je zamenio Kolarevića u ekipi Radničkog

82′ – Još jedna izmena u domaćem timu, Mihajlo Ristić ulazi umesto Vukana Savićevića

79′ – Ponovo je Lazović dobro prošao po desnoj strani, ali ponovo niko nije stigao da povratnu loptu ubaci u gol Radničkog

74′ – Slobodnjak za Milijaša sa oko 30 metara, ali kapiten ovog puta za malo prebacuje gol

68′ – Već u prvoj akciji Jović je imao odličnu priliku, golman filipović je podleteo pod loptu koja ga je preskočila, mladi napadač Zvezde je praktično pred sobom imao prazan gol, ali je uspeo da ga promaši

67′ – Pečnik šutira, lopta odlazi tik pored desne stative golmana Radničkog. Slovenac upravo izlazi iz igre, a na teren ulazi talentovani Luka Jović

62′ – Još jedna izmena u radničkom, Đuričković menja Jovanovića

59′ – Kolarević je imao priliku da iz slobodnjaka sa ivice kaznenog prostora ozbiljnije ugrozi Rajkovića, ali je šutirao visoko preko gola

53′ – Još jedna dobra prilika za Zvezdu, ali niko ne uspeva da ćušne loptu u gol posle centaršuta Pečnika

52′ – Pečnik je poslao loptu ka Savićeviću koji je bio sam pred golmanom radničkog, ali nije uspeo da ga prebaci iz teške pozicije

49′ – Izmena kod Nišlija, Todorović menja Batiohu

46′ – Počelo je drugo poluvreme na Marakani i to sa velikim zakašnjenjem

45′ GOOOOOOOOOOOOOL! Milijaš postiže fantastičan pogodak iz slobodnog udarca. Namestio je kapiten Zvezde loptu na nekih 28 metara , poslao je preko živog zida, a golman Filipović je očajno procenio njen let. Lopta se spušta u prvi gornji ugao za 2:0!

43′ GOOOOOOOOOOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0! Milijaš je šutirao sa skoro 30 metara, ali je lopta na putu ka golu pogodila Ljubinkovića i prevarila nemoćnog Filipovića.

39′ U jednom minutu Lazović je dvaput asistirao za Rakića, ali su gosti imali sreće. Prvo je Lazović maestralno petom odigrao do Rakića, koji šutira preko gola. Potom Lazović prolazi po desnom boku i vraća Rakića čiji je šut izblokiran.

37′ Zvezda u periodu od tri minuta dolazi u tri solidne prilike, prvo je pokušao Lazić, potom Pečnik sa distance, a potom i Lazović, ali mreže i dalje miruju.

30′ Ništa značajno se ne događa posle uzbudljivih 10 minuta. Creveno-beli imaju blažu inicijativu. Rajković uspešno istrčava van šesnaesterca ispred Batiohe.

25′ Ponovo je usledio period bez zanimljivijih detalja pred golovima, a na zemlji je Savo Pavićević koji je nezgodno pao na rame, ali se vratio na teren posle ukazane lekarske pomoći.

19‘ Posle nekoliko minuta slabijeg ritma, opasna dubinska lopta Milijaša ka Rakiću, ali je golman Filipović istrčao van šesnaesterca i zabeležio još jednu uspešnu intervenciju.

13‘ Ponovo je aktivan Lazović u napadu, ovaj put pokušava da iznenadi Filipovića polulobom, ali je siguran golman Radničkog.

10′ Zvezda dominira na sredini terena, pritiska, pokušao je Lazović, ali njegov udarac je bio slab za golmana Filipovića.

5′ Lazović je ponovo opasan po boku, odlično šalje loptu u peterac, ali je zamalo kratak Rakić, kojem je nedostajao korak da postigne pogodak sa pet metara.

3′ Na drugoj strani uzvraća Pečnik na pas Lazovića. Otvorena igra obe ekipe na početku.

2′ Kakva prilika za goste! Batioha je izašao sam na Rajkovića, ali je mladi golman Crvene zvezde sjajno uhvatio loptu i sprečio siguran gol.

Sastavi timova:

Crvena zvezda: Rajković, Petković, Lazić, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Milijaš, Savićević, Pečnik, Lazović, Rakić.

Radnički: Filipović, Lazarevski, Đorđević, Pavlović, Ljubinković, Ćulum, Kolarević, Jovanović, Batioha, Punoševac, Pejčić.

Fudbaleri Crvene zvezde od 19:30 na svom stadionu dočekuju ekipu Radničkog iz Niša u prvom kolu Jelen Superlige. Tekstualni prenost pratite na našem sajtu.

Nakon burnog leta, eliminacije iz evropskih takmičenja, konstatnih pretnji i od strane UEFA i od strane FSS, promene igrača, trenera, uprave i kohetiranja sa odlaskom u bakrot, crveno-beli večeras startuju u Jelen Superligi Srbije.

Na Marakanu stiže Radnički iz Niša, a izabranici trenera Nenada Lalatovića, barem oni koji su mogli da budu licencirani, pokušaće da skinu „prokletstvo prvog kola“ i upišu tri boda na startu šampionata.

Kao po nepisanom pravilu, crveno-beli tradicionalno loše otvaraju sezone poslednjih godina pošto je u prethodnih 12 godina na otvaranju upisala tek tri trijumfa.

Međutim, u stručnom štabu timu iz Ljutice Bogdana nadaju se, da će uz pomoć „vatrenog severa“, uspeti da stignu do celog plena.

Šef struke Nenad Lalatović najavio je da, bez obzira koji će tim istrčati na teren najvećeg srpskog stadiona, pred sobom ima obavezu da trijumfalno završi meč:

“Očekuje nas važan meč, Radnički je iskusna ekipa, predvođena iskusnim trenerom. Svi želimo da prekinemo lošu tradiciju prvog kola i da zabeležimo tek treću pobedu u poslednjih 12 godina na otvaranju. Pozivam navijače da dođu u što većem broju da nas podrže, jer nam je podrška zaista preko potrebna“, istakao je ranije Lalatović.

Hoće li to biti dovoljno? Saznaćemo večeras nakon 19:30 kada počinje utakmica na Marakani

 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter