0
Košarka

Rejmond Felton mahao pištoljem i zaradio suspenziju

Objavljeno: 08.08.14 u 08:28

Čelnici NBA lige suspendovali su novog plejmejkera Dalas Maveriksa, Rejmonda Feltona, zbog umešanosti u slučaj prodaje nelegalnog vatrenog oružja u Njujorku.

Portland Trail Blazers v New York Knicks

„Pokazao sam jednu totalno pogrešnu procenu i spreman sam da preuzmem odgovornost za to. Sada nastavljam dalje željan da u Dalasu počnem sve iz početka i da ostvarim pozitivan uticaj u klubu“,  rekao je Rejmond Felton u svojoj izjavi nakon odluke NBA lige.

Ovaj kriminalni slučaj odigrao se prošle godine, nakon što se Felton borio sa razvodom što je ostavilo velikog traga na njegovoj igri u dresu Niksa, piše portal Nbaserbia.

Felton je proglašen krivim 23. jula u Njujorku zbog posedovanja vatrenog oružja, tačnije nelegalnog pištolja. On je na sudu priznao da je posedovao polu-autmatski pištolj za koji nije imao validnu dozvolu.

Felton je obraćajući se sudu naveo da moli da izbegne zatvorsku kaznu. On je, pored NBA suspenzije, zaradio i 500 sati dobrovoljnog rada i novčanu kaznu od 5.000 dolara. Felton neće ići u zatvor, ali će morati da izvrši dobrovoljni rad u nekoj državi van Njujorka.

Vlasnik Dalasa Mark Kjuban je izjavio da tim „radi sa Feltonom kako bi mu pomogao da svoju kaznu odsluži u državi Teksas„, u kojoj se, inače, nalaze Maveriksi.

Dalas je ovog leta angažovao Feltona kao deo trejda koji se dogodio 25. juna sa Niksima, u kojem je bilo uključeno ukupno šest igrača i u kojem se Tajson Čendler vratio u tabor kluba sa kojim je 2011. godine osvojio šampionsku titulu.

Trejd je obavljen dve nedelje nakon što je Felton predao sudu molbu da odsluži kaznu van zatvora i na neki drugi način. Felton je uhvaćen sa vatrenim oružjem dve nedelje naon što mu je njegova tadašnja supruga dostavila papire za razvod braka u februaru ove godine.

Nedugo potom, policija je uhapsila Rejdomnda Feltona. Ovaj NBA igrač tokom prošle sezone je beležio po 9,7 poena uz 5,6 asistencija i 3,0 skokoa po utakmici.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter