0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Đorđević: Šteta zbog propusta na kraju, bićemo pravi kada bude trebalo

Objavljeno: 08.08.14 u 23:26

 

Uprkos porazu od reprezentacije Grčke na startu turnira u Pou selektor košarkaše reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević nije bio nezadovoljan, naprotiv. Mladi stručnjak je iskoristio priliku da pruži nešto veću minutažu igračima koji su manje igrali na turniru u Trstu, a pored toga isprobao je određene taktičke zamisli.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Odigrali smo veoma čvrstu utakmicu kao što su uostalom bile sve dosadašnje. Šteta što je propust možda našeg i najiskusnijeg igrača u samom finišu rešio utakmicu. Imali smo priliku da odmerimio snage sa veoma dobrim grčkim timom i da igramo protiv njihovog odličnog centra Burusisa koji nam je stvarao najviše problema i za koga u pojedinim situacijama nismo imali najbolja rešenja. Na ovom meču nije igrao Kalinić, ali se moglo videti koliko nam nedostaju naši povređeni igrači, pre svih Teodosić, Krstić i Nedović. Uvek želim da na stvari gledam sa pozitivne strane, pa tako i na ovaj poraz. Priliku su dobili igrači koji su imali manju minutažu na turniru u Trstu, a isprobali smo i neke taktičke zamisli. Iako smo daleko od top forme radujem se novim proverama sa jakim protivnicima, Hrvatskom koja je bila četvrta u Evropi i kontinetalnim šampioniom Franucskom. Puno smo u prethodnom periodu radili na atletskoj spremi, a bićemo pravi kad na red dođu rad na finesama i najsitnijim detaljima“ – istakao je selektor Aleksandar Đorđević, koji je meč protiv Grčke u Pou vodio pod visokom temparaturom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter