2
Evrokupovi

FOTO: HOTSPORT

Radomir Antić za HotSport: Realno, Partizan će teško, ali… (VIDEO)

Objavljeno: 06.08.14 u 19:22

Cenjeni srpski stručnjak Radomir Antić u ekskluzivnom intervju za HotSport otkrio je da će večeras prisustvovati revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija Lige šampiona između Partizana i Ludogoreca. Posle onoga što je video u prvom susretu, kaže da je realnost srpskog fudbala drugačija i nije u skladu onoga što javnost očekuje. 

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

“U prvom meču mogli smo da vidimo Partizan koji nije mogao da pređe polovinu terena, gde je sjajni Živković igrao beka, Saša Ilić bio defanzivni vezni, ali to nije stvar zbog koje bi trebalo da upiremo prst u nekog, to je realnost našeg fudbala i naših klubova. Ne smemo zaboraviti da Bugari u ekipi imaju i Brazilce i Argentince. Ta priča o pritisku navijača i ambijenta sa tribina se previše potencira ovde, a to nije od tolikog značaja“, rekao je Antić za naš portal dva sata pre početka utakmice.

On je takođe istakao da rezultat 0:0 nije toliko dobar koliko se prikazuje u našoj javnosti.

“A šta ćemo ako prvi primimo gol? Rezultat 0:0 nije nepovoljan za domaćina u prvom meču, jer u narednom meču ispada samo ako izgubi. Drugo, Partizan će biti primoran da napadne, a to potpuno menja koncepciju ove utakmice u odnosu na prvu, jer gosti će sigurno imati mnogo više prostora da napadnu i budu opasni po gol. Partizan se branio sa čitavim timom, a to sada neće moći da radi tokom svih 90 minuta ako želi da prođe. Ipak, to ne znači da Partizan ne može dalje, daleko od toga, ovi mečevi su trenuci inspiracije“, istakao je Antić. 

Ipak, iako svoje stavove potkrepljuje da je to realnost ovdašnjeg fudbala, veruje da Partizan ima svoje adute.

“Mali Andrija Živković je igrač koji mi se sviđa po svojim karakteristikama. U određenim segmentima je bio odličan na Evropskom prvenstvu u timu Veljka Paunovića dok nije vraćen. Ukoliko bude igrao više napred, a ne bude bio prinuđen toliko da igra u defanzivi, može da bude iznenađenje crno-belih“, rekao je Antić. 

Kompletan intervju o svim mogućim fudbalskim temama iz Srbije, Španije, Kine, a i uz komentar Radomira Antića nakon utakmice Partizan – Ludogorec, pročitajte u četvrtak, a do tada ostanite uz HotSport.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

2 Komentara

  1. Mister je oduvek bio vizionar. Uvek sam mu zamerao što ne preuzme taj partizan i ne podigne nivo fudbala u našoj zemlji. Mnogi bi mogli da uče od njega. S druge strane, razumem da je još uvek nepoželjan u srpskom fudbalu, ali neće biti tako doveka.
    Bravo za članak! Ako se ne varam, novinar koji je radio ovaj intervju je Milovan Longinov, koji je jedan od retkih, ako ne i jedini sportski novinar kome Mister Radomir daje izjave.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter