0
ATP

Monfis namučio Novaka

Objavljeno: 06.08.14 u 22:06

Dva sata i 40 minuta igre bilo je potrebno Novaku Đokoviću da savlada Gaela Monfisa u meču 2. kola Masters turnira u Torontu – 2:1, po setovima 6:2, 6:7(4), 7:6(2). Bila je to 10 pobeda srpskog tenisera u isto toliko mečeva protiv Francuza.

djokovic-monte-karlo

U prvom setu nije bilo previše neizvenosti pošto je posle uvodnih 2:2 Novak vezao četiri osvojena gema osvojivši ubedljivo taj deo igre.

Međutim, Monfis je uspeo da se vrati u igru osvojivši drugi set i to u taj-brejku pošto nije bilo brejkova. Bliži trijumfu je bio Novak koji je prvi napravio mini-brejk, poveo 4:3, ali je onda dozvolio protivniku da veže četiri poena i meč uvede u odlučujući set.

Prvi je do brejka došao Francuz koji je iskoristio svoju jedinu brejk loptu, međutim vrlo brzo je prvi teniser sveta uzvratio istom merom. Mogao je Novak i lakše do trijumfa, ali kako nije uspeo i drugi put da oduzme servis rivalu do trijumfa je morao kroz taj-brejk u kojem je Mondisi prepustio samo dva poena.

U narednom kolu Rodžers kupa Đoković će ponovo igrati protiv Francuza, ali ovog puta daleko ozbiljnijeg nego što je to Monfis, igraće sa Žo-Vilfridom Congom.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter