1
Domaći fudbal

Minimalna plata igračima u JSL biće 1.000 evra!

Objavljeno: 06.08.14 u 09:38

Predsednik Sindikata fudbalera „Nezavisnost“ Mirko Poledica istakao je da će se ta organizacija zauzeti da minimalne plate profesionalnih fudbalera u našoj zemlji budu 1.000 evra. 

jsl

Profesionalni fudbaleri u Srbiji najkasnije će od aprila 2015. godine biće zaštićeni novim kolektivnim ugovorom.

FSS, Zajednica i Sindikat fudbalera u aprilu 2012. godine potpisali su sporazum sa UEFA o minimalnim primanjima fudbalera, a rok za realizaciju dogovora ističe za nešto više od šest meseci.

“Sindikat i Zajednica klubova, uz patronat Saveza, napraviće kolektivni ugovor i dogovoriti sva prava i obaveze u njemu. Ukratko, odrediće se minimalna cena rada, jer će za fudbalera kao i za svakog drugog radnika u zemlji važiti Zakon o radu. Naš će predlog biti da minimalna cena rada za igrače Superlige bude 1.000 evra, a za igrača Prve lige 500“, rekao je Poledica, a prenose Novosti.

Kolektivni ugovor bi se potpisivao na godinu dana.

“U Zakonu fudbaleri ne mogu da se zapošljavaju na neodređeni rok, već samo na određeno vreme. Zato ćemo mi insistirati da kolektivni ugovor sadrži sve: od minimalne cene rada, preko visine premija i ostalih prinadležnosti, do svih obaveza i dužnosti poslodavca i radnika0′, naglasio je Poledica.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

  1. ja kao radnik primam 20.000 dinara tako da kada podele njihovu od 120000 dinqara i moju od 20000 te ce prosecna plata u srbiji biti 70.000 dinara a kada cu ja tih 70000 dinara videti – nikad, odnosno na pickovdan, a fudbal nam vode ljudi van zakona a i kvaltet je na nivou ispod albanske lige hahahahaha

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter