0
TimeOut

Lebron najspremniji sportista na svetu, Novaka nema na listi?!

Objavljeno: 06.08.14 u 18:24

Ako se pitate ko je najspremniji sportista na svetu, magazin  „Sports Ilustrajted“ je obavio istraživanje i došao do zaključka da je to američki košarkaš Lebron Džejms. On je jedini dobio sve četiri ‘desetke’, a čudno je da se na listi od 50 sportista nije našao prvi reket sveta Novak Đoković, a jesu Rafael Nadal i Rodžer Federer?! U izboru su se našli sportisti u gotovo svim sportovima, a bodovali su se njihova brzina, snaga, agilnost i izdržljivost.

Lebron-James-2013

 

 

 

Drugo mesto zauzeo je fudbaler Reala Kristijano Ronaldo, koji je za bod i po zaostao za Lebronom, jer je za snagu dobio 8,5.

Treći je najbrži čovek na svetu Jusein Bolt, koji je očekivano dobio ‘desetku’ za brzinu, po ‘devetku’ za snagu i izdržljivost, kao i 8,5 za agilnost.

Slede bokser Flojd Mejveder, vajd risiver Dalas Kaubojsa Dez Brajant, vajd risiver Detroit Lajonsa Kalvin Džonson i košarkaš Oklahoma Siti Tandera Serž Ibaka. Prvu desetoricu kompletiraju raning bek Minesota Vajkingsa Adrijan Piterson, bokser Džon Džons i američki plivač Majkl Felps.

Kao što smo već spomenuli, na listi nema najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, a među 50 se nalaze i Španac Rafael Nadal i Rodžer Federer iz Švajcarske. Federer je dobio 5,5 za brzinu, 6,5 za snagu, odnosno 7 za agilnost i izdržljivost, što mu je donelo 31. mesto, sa dva i po boda manje od Nadala, na 20. poziciji. Nadal je dobio 7 za brzinu, 8 za agilnost i izdržljivost, odnosno 5,5 za snagu.

Od ostalih zanimljivih sportista na listi su i košarkaš Los Anđeles Klipersa Blejk Grifin na 14. poziciji, američki desetobojac Ešton Iton na 19. mestu, fudbaleri Majka Ričards, Hulk, Serhio Ramos, na 23, 24, odnosno 29. poziciji. Raj Alen je 30. najspremniji sportista na svetu, Nejt Robinson 33, Dvajt Hauard 36, Mani Pakjao 39, Dijego Forland 44, a biciklista Kris Frum 45.

Kako Novak nije našao mesto na ovo listi?

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter