0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Stojanović: Rekao sam Dediću da je velika čast biti u Zvezdi, ali…

Objavljeno: 05.08.14 u 15:11

Bivši trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović otkrio je da je slovenačkom reprezentativcu Zlatku Dediću otkrio realno stanje na Marakani, ali i naglasio da je posebna čast nositi crveno-beli dres.  

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Dedić se poslednjih dana intezivno povezuje sa prelaskom u Crvenu zvezdu, a možda i najbolji sud o njemu može da kaže upravo Stojanović koji ga se redovno pozivao kao selektor Slovenije.

“Dedić je potpuni profesionalac, radan i odgovoran. Ima fenomenalnu karakteristiku da je nepopustljiv, stalno ga zanima gol. Zato sam ga i redovno pozivao. O njemu mogu da govorim samo sve najbolje, odlično ga poznajem. Različit je u odnosu na srpske napadače, mnogo pomaže i u defanzivi. Napada konstantno prostor, ne pripada grupi visokih centarforova. Podjednako dobar i levom i desnom nogom. Top klasa! Njegovim golom u revanšu baraža, Slovenija je otišla na Mundijal u Južnu Afriku. Gol u prvom meču dao je Pečnik. Za Zvezdu bi bilo sjajno da ima obojicu“, rekao je Stojanović za Žurnal i nastavio:

“Pre dvadesetak dana, rekao mi je da postoji mogućnost da dođe u Zvezdu. Preneo sam mu realnu sliku stanja, nema razloga da se bilo šta skriva. Mora da zna gde dolazi. Pričao je i sa Pečnikom. Rekao sam mu i da je specifičan doživljaj igranje u Crvenoj zvezdi, posebna čast i šansa“, istakao je Stojanović. 

Dedić je rođen 1984. godine, a iza njega je bogata internacionalna karijera u Italiji (Parma, Empoli, Kremoneze, Pjaćenca) i Nemačkoj (Bohum, Dinamo Drezden). Za reprezentaciju Slovenije odigrao je 48 mečeva i postigao osam golova.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter