0
Košarka

Majk Križevski skratio spisak

Objavljeno: 05.08.14 u 11:31

Selektor košarkaške reprezentacije SAD, Majk Križevski odlučio je da „podkreše“ svoj spisak igrača na koje računa za predstojeće Svetsko prvenstvo. On je sa prethodnog, proširenog spiska od  20 igrača precrtao njih trojicu, pa ih je sada ostalo 16 zbog povrede Pola Džordža.

Majk-Krizeveski-sports-yahoo-com

Kouč Kej“ je rešio je da se zahvali Ol-star plejmejkeru Vizardsa, Džonu Volu i njegovom saigraču Bredliju Bilu, a sa spiska je otpao još jedan Ol-stari z prošle sezone, krilni centar Atlante, Pol Mislap.

Na spisku Amerikanaca preostali su: Kevin Durant (Oklahoma Siti Tander), Derik Rouz (Čikago Buls), Kajri Irving (Klivlend Kavalirs), Entoni Dejvis (Nju Orlians Pelikans), Stef Kari i Klej Tompson (Golden Stejt Voriors), Džejms Harden (Hjuston Rokets), Kajl Korver (Atlanta Hoks), Demarkus Kazins (Sakramento Kings), Čandler Parsons (Dalas Maveriks), Gordon Hejvord (Šarlot Hornets, još nije zvanično deo franšize), Demar Derouzan (Toronto Reptors), Demijan Lilard (Portland Trejblejzers), Kenet Farid (Denver Nagets), Andre Dramond (Detroit Pistons) i Mejson Plamli (Bruklin Nets).

Amerikanci će sa pripremama nastaviti 14. avgusta u Čikagu, a 30. će otpočeti sa nastupima na Mundobasketu u Španiji gde će igrati u grupi C. U pomenutoj grupi odmeriće snage sa Finskom, Turskom, Novim Zelandom, Dominikanskom Republikom i Ukrajinom.

SAD će se ukrstiti sa grupom D u kojoj su Litvanija, Angola, Južna Koreja, Slovenija, Meksiko i Australija. SAD su glavni favoriti Mundobasketa u Španiji, piše www.nbaserbia.com.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter