0
Domaći fudbal

FSS dao još 30 dana dužnicima da reše probleme, u JSL ne može bez reflektora

Objavljeno: 04.08.14 u 13:10

U prostorijama Sportskog centra FS Srbije u Staroj Pazovi danas je održana sednica Odbora za hitna pitanja naše organizacije. Sednicom je predsedavao Tomislav Karadžić, predsednik FS Srbije.

simbol-fss-copy-copy

Ovom prilikom je još jednom izraženo zadovoljstvo zbog angažovanja holandskog stručnjaka Dika Advokata na mesto selektora „A“ reprezentacije Srbije, uz optimizam da će naša najbolja selekcija u budućnosti igrama i rezultatima obradovati navijače i kvalifikovati se na Prvenstvo Evrope 2016. u Francuskoj. Uz to, analizirana je i aktuelna situacija po pitanju selektora mlađih selekcija, a određena kadrovska pitanja biće rešena u narednom periodu.

Veoma važno pitanje, o kojem je odlučivano na današnjoj sednici Odbora za hitna pitanja, bilo je vezano za ispunjavanje svih uslova iz Sistema licenciranja za takmičenje u Jelen Super ligi i izdavanje adekvatnih licenci. U tom smeru, zaključeno je sledeće:

Za sređivanje finansijskog stanja u 12 klubova članova Jelen Super lige obezbeđen je dodatni rok od 30 dana da reše aktuelne probleme sa finansijskog asepkta, stanja računa i likvidnosti što znači da će Crvena zvezda, OFK Beograd, Napredak i Mladost iz Lučana moći da započnu takmičenje u novoj sezoni. Ukoliko to ne učine u pomenutom periodu, uslediće naknadna analiza stanja sa predloženim konkretnim merama.

Rok za ispunjenje obaveze da svaki klub učesnik Jelen Super lige mora da ima reflektore na stadionima pomeren je sa dana početka nove sezone do kraja jesenjeg dela sezone 2014/15. Dakle, klubovima koji još uvek nemaju podignute reflektore, ali su ušli u proces njihovg podizanja, dat je dodatni šestomesečni rok i očekuje se da u tom periodu ispune obaveze. Uz to, očekuje se da se ne radi samo na podizanju reflektora, već da se u domenu ispunjavanja infrastrukturnih zahteva poprave i stanja sa svlačionicama, terenima i ostalim segmentima. Na kraju, zaključeno je da klub koji ne bude imao reflektore na svom stadionu neće dobiti licencu za takmičenje u narednoj sezoni 2015/16.

Donesena je odluka da se pruži puna podrška nadležnim disciplinskim organima FS Srbije u smeru zabrane registracije novih igrača u klubovima koji nisu izmirili dugovanja prema poveriocima. U tom smeru, upućen je apel klubovima da hitno reše te probleme, u smeru isplate dugovanja ili postizanja dogovora sa poveriocima.

U cilju ravnopravnog postavljanja ka svim klubovima naše zemlje, na današnjoj sednici je donesena odluka da FS Srbije do kraja 2014. godine ukine pružanje svake vrste finansijskih pozajmica klubovima, osim u izuzetnim situacijama po posebnim odlukama predsednika i generalnog sekretara, uz obavezu verifikacije na sledećoj odluci Odbora za hitna pitanja FSS.

U domenu razmatranja aktuelne situacije sa aspekta licenciranja analizirano je i stanje bezbednosti na stadionima klubova Jelen Super lige. Prihvaćen je stav nadležnih bezbedonosnih organa da, zbog problema uočenih na njihovim stadionima, FK Rad i OFK Beograd utakmice visokog rizika igraju na Stadionu Obilića, dok će ostale mečeve moći da igraju na svojim objektima. Komesar za bezbednost FSS Milivoj Mirkov će Zajednici klubova Jelen Super lige i klubovima dostaviti dodatne mere za organizaciju utakmica visokog rizika.

Usledilo je razmatranje preostalih pitanja iz domena suđenja. Podsećamo, na prethodnoj sednici za predsednika Sudijske komisije FSS izabran je Zoran Petrović.

Za javni nastup i zvanično obrazlaganje sudijskih odluka na današnjoj sednici je ovlašćen Milan Karadžić.

Članovi Odbora za hitna pitanja FSS doneli su odluku i o cenama ulaznica predstojećih utakmica „A“ reprezentacije Srbije. Naša najbolja selekcija će do kraja 2014. godine odigrati tri utakmice kao domaćin, a to su redom:

7. septembar, prijateljska utakmica: Srbija – Francuska

14. oktobar, kvalifikacije za PE: Srbija – Albanija

14. novembar, kvalifikacije za PE: Srbija – Danska

U cilju adekvatne organizacije utakmica, odlučeno je da sve tri utakmice „A“ reprezentacija odigra na Stadionu Partizana u Beogradu.

Premijerno u istoriji, članovi nadležnih organa FS Srbije su odlučili da otvore mogućnost kupovine ulaznica za sve tri utakmice u paketu, uz formiranje posebnih grupa kojima će biti omogućeno da kupe ulaznice po povoljnijim cenama.

Jedinstveni je zaključak da je našoj reprezentaciji potrebno zajedništvo, jedinstvo i ljubav ka otadžbini. U tom cilju, istaknuto je da je uloga i podrška navijača možda i odlučujuća u toj misiji. Narednih dana biće održana posebna konferencija za medije na kojoj će biti predstavljena kompletna široka kampanja, na kojoj će biti objavljene cene pojedinačnih ulaznica, kao i posebno pripremljenih paketa, uz preciziranje svih detalja važnih u smeru njihove prodaje. U ovom trenutku možemo da nagovestimo da će se u fokusu kampanje naći porodice i prijatelji, koje želimo u što većem broju da vidimo na tribinama kada igra najbolji nacionalni tim Srbije.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter