0
Košarka

Toni Parker produžio ugovor sa Sparsima

Objavljeno: 02.08.14 u 09:15

Ukoliko je postojala sumnja sada je otklonjena. Toni Parker je potpisao novi, višegodišnji ugovor sa San Antoniom. Po običaju detalji ugovora nisu otkriveni, a Francuz će i u narednim sezonama predvoditi aktuelne šampione u pohodima na nove titule.

Sacremento Kings v San Antonio Spurs

Svoju kompletnu dosadašnju karijeru Parker je proveo u San Antoniju, sa kojim je četiri puta osvajao šampionski prsten, a 2007. je bio i MVP finala.

Prošle sezone je prosečno beležio 16.7 poena, 5.7 asistencija i 2.3 skoka, za samo 29,4 minuta provedena na terenu u proseku. Postignute brojke su ga četvrtu sezonu za redom učinile najboljim strelcem ekipe, a jedini je predstavljao franšizu iz Teksasa na ol-staru.

Parker je nastupio za Mamuze u 940 utakmica, postižući 17.1 poen i beležio je 6 asistencija i 3 skoka, u prosečno provedenih 32.6 minuta na parketu.

Sa 196 odigranih utakmcia u plej-ofu Parker se nalazi na trećem mestu po broju nastupa u doigravanju, iza saigrača Tima Dankana, i superstara Los Anđeles Lejkersa Kobija Brajanta.

Toni Parker je najbolji asistent u istoriji franšize, bilo da se radi o regularno delu sezone ili plej-ofu, prenosi „nbaserbia.com“.

Ovo je sjajna vest za navijače Sparsa zato što su pre Parkera svoju vernost obnovili i Boris Dijao, Peti Mils, kao i Met Boner i najvažnija karika Greg Popovič, kome je kao asistent stigao i Etore Mesina.

Sparsi će biti glavni favoriti za titulu sledeće sezone, a šampioni očigledno nemaju nameru da menjaju proverenu formulu za uspeh. Uostalom, i zašto bi?

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter