0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Savo Pavićević: Titula jača od kazne UEFA

Objavljeno: 02.08.14 u 12:31

Iskusni 34-godišnji fudbaler Crvene zvezde, Savo Pavićević, izjavio je da su na Marakani uspeli da prebole činjenicu što su od strane UEFA suspendovani iz evropskih takmičenja. On je dodao da bi osajanje nove titule uspelo da umanji osećaj gorčine zbog te činjenice. Pavićević je ocenio da oseća kako je potreban crveno-belima.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Osećam da sam potreban ekipi i ovde sam srećan. I kada je tako, onda radiš i u glavi kuješ planove za nove zajedničke uspehe. Pripreme smo odradili, a najvažnije je da nema pehova sa povredama – kazao je defanzivac crveno-belih, Savo Pavićević.

Iskusni fudbaler je tokom leta imao ponude inostranih klubova, međutim, nije želeo da napušta Marakanu godinu dana pre isteka ugovora, iako se klub nalazi u teškoj finaisjkoj situaciji.

Odlučio je da ostane iz navedenih razloga. Međutim, onda je usledio šok za crveno-bele zbog odluke UEFA:

„Nekako smo i to preboleli. Teško jeste, ali smo se motivisali da nova sezona ponovo bude u znaku uspeha Crvene zvezde“, rekao je Pavićević, prenosi list „Sport“.

Tokom svoje karijere Pavićević je nastupao za brojne klubove poput Hajduka iz Kule, Vojvodine, Kotbusa, Kavale, Makabija, Omonije i Anortozisa. Na kraju, karijeru privodi kraju na Marakani.

„Tokom godina igranja u Hajduku iz Kule bilo je poziva da sarađujemo, ali su me putevi odveli na drugu stranu i prešao sam u Vojvodinu. I mogu da ponovim da je tadašnji predsednik Bata Butorović mnogo učino za mene, a pogotovo mi dozvolio mimo plana da se preselim u Kotbus“, kazao je Pavićević i nastavio:

„Sve je besprekorno organizovano, a pune tribine uvek inspiracija da se igra dobro. Moj klub se borio za opstanak i na kraju nismo uspeli da ostanemo u eliti. Ispadanje mi je promenilo planove, pošto se validan ugovor smanjivao na pola, a kada si u najboljim godinama treba da guraš napred“, dodao je ovaj defanzivac.

Pavićević se posle nastupa u Nemačkoj ligi oprobao igrajući u „egzotičnijim“ zemljama poput Kipra ili Izraela:

„Dobar period za mene i standardni nastupi omogućili su mi angažman u Omoniji. Dve zemlje su blizu, pa sam ponovo skoknuo do Tel Aviva i onda odlučio posle godinu dana da ponovo se preselim na Kipar. Ovog puta Anortozis me hteo i krenulo nam je dobro, ali posle potresa i promene trenera u meni se jednostavno prelomilo da želim u nove izazove i pored važećeg ugovora“, podvukao je Pavićević.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

Pojavila se Crvena zvezda sa šampionskim ambicijama.

– Veliki iazazov za mene i nisam se dvoumio da prekinem saradnju, samo da dobijem ispisnicu. Predsednik Anortozisa mi je izašao u susret i video je koliko mi je stalo da obučem dres najvećeg kluba na ovim prostorima. Uspeli smo u zajedničkim ciljevima, zbog čeka sam se lepo osećao u maju.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter